#Madrid –

Comunitatea Madrid va extinde rețeaua de metrou cu 8,9 kilometri în 2024 pentru a continua îmbunătățirea și modernizarea transportului public. Proiectul de lege general de buget de anul viitor, aprobat astăzi de Consiliul de Guvern, include o alocare de 187 de milioane de euro pentru lucrările de extindere a liniilor 3 și 11 ale trenului suburban.

În primul rând, Executivul regional va investi 45,1 milioane de euro pentru a lega stațiile Villaverde Alto (L3) cu El Casar din Getafe (MetroSur). Lucrarea este programată să fie finalizată în 2024 și va însemna că cele cinci municipalități pe care le leagă (Móstoles, Fuenlabrada, Leganés, Alcorcón și Getafe) vor avea un al doilea acces direct către centrul Madridului, pe lângă cel care există deja din Puerta del Sur (Alcorcón) prin Linia 10.

Liniile de metrou 3 și 12 au avut peste 96 de milioane de pasageri în 2022. Odată ce această legătură va intra în funcțiune, milionul de locuitori din aceste orașe din sudul regiunii vor ajunge de la Getafe la Puerta del Sol în doar o jumătate de oră și fără transferuri. Această acțiune este finanțată din fonduri europene Next Generation.

În plus, conturile publice pentru următorul exercițiu financiar prevăd și 141,9 milioane de euro pentru extinderea pe 6,3 kilometri a Liniei 11 între Plaza Elíptica și Conde de Casal. Noua Linie 11, al cărei buget total se ridică la 500 de milioane, este o infrastructură foarte ambițioasă și necesară, care va face legătura între nordul și sudul capitalei și va reconfigura transportul în arcul de est al orașului Madrid, repartizând într-un mod mai uniform. călători care călătoresc în prezent pe Linia 6, cu care se va conecta și el.

Investiție pentru restabilirea normalității în San Fernando

Pe de altă parte, Proiectul de buget al Comunității Madrid pentru 2024 prevede mai mult de 63 de milioane pentru a ajuta în continuare familiile afectate de Linia 7B, asigurându-se de cheltuielile de închiriere, transport și întreținere până la cazurile de compensare, în timp ce lucrările de consolidare și stabilizare a tunelului și a terenului va continua, și întreprinderea sarcinilor necesare pentru restabilirea normalității în zona avariată.

Acestea includ, de asemenea, o alocare de 48 de milioane pentru achiziționarea a 80 de noi trenuri Metro, cea mai mare operațiune de reînnoire a flotei suburbane din istoria sa care va necesita, în total, peste 1.000 de milioane de investiții pentru modernizarea transportului în comun și dotarea acestuia cu un nivel mai ridicat. calitate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va extinde rețeaua de metrou cu 9 kilometri pentru a continua îmbunătățirea transportului public