Madrid este în fruntea orașelor europene în planificarea politicii de mobilitate cu Planul său de mobilitate durabilă de la Madrid 360. Un instrument care va face din capitală un loc durabil, sigur, sănătos și inteligent.

Planul va structura politicile municipale de mobilitate între 2022 și 2027 iar obiectivul său ar putea fi definit cu un singur cuvânt: reduce. Reduceți cu 11, 5% din timpul mediu petrecut în călătoriile cu transportul public; aglomerație în trafic până la %; A 65 % emisii de CO2 comparativ cu 2021 (ceea ce a fost stabilit în acordul COP11), și un 60 % decese si grave victime pe drum. Toate acestea în conformitate cu directiva europeană privind calitatea aerului. O provocare pe care o vei realiza cu 35 acțiuni și 30 masuri concrete.

Documentul asupra căruia Zona de Mediu și Mobilitate se află acum în faza de informare publică pentru ca cetățenii și diversele grupuri să își poată face revendicările înainte de a ajunge la aprobarea finală. Se bucură de o bază solidă bazată pe Ordonanța de mobilitate durabilă, Ordonanța privind calitatea aerului și durabilitatea, Foaia de parcurs pentru neutralitatea climatică, Planul strategic al Companiei Municipale de Transport (EMT) și Planul strategic de siguranță rutieră.

Plan Movilidad Sostenible

Plan de mobilitate durabilă

Cele 4 „e”

Mobilitate durabilă, sigură, sănătoasă și inteligentă , cele patru S-uri care definesc obiectivele de atins în cele două faze prevăzute de Plan: una pe termen scurt-mediu (în