#Madrid –

Comunitatea Madrid a reunit 68 de centre educaționale la Târgul Digicraft, în cadrul căruia elevii din Primară au prezentat 77 de proiecte privind competențele digitale. Această inițiativă, care a avut loc pe 1 iunie la IES Ciudad Escolar din capitală, se bazează pe învățarea colaborativă a acestor abilități, cu participare activă prin joc și experimentare. Pe parcursul anului universitar 2022/2023, la acest program au participat 110 școli și 500 de profesori și au participat aproximativ 24.000 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

În digicraft Copiii desfășoară 14 ședințe cu truse de materiale tehnologice pentru susținerea activităților incluse în fiecare itinerar: Realitate augmentată și jocuri video; inteligență artificială și robotică; Tehnologii audiovizuale, Internetul lucrurilor; Tehnologie și dezvoltare durabilă și Programare.

Profesorii care aderă la acest program beneficiază de o formare de nouă ore. În plus, aceștia pot îndeplini mai multe locuri de muncă, motiv pentru care la Târg au fost prezentate mai multe pentru fiecare școală. De asemenea, în cadrul acestui eveniment se desfășoară Digicraft SuperChallenge, competiție care mai târziu își are ediția națională la care au fost depuse 22 de proiecte de 17 centre.

Școlile Perú din Madrid și școlile Carmen Hernández Guach din Tres Cantos au fost câștigătoarele acestei ediții, organizate în colaborare cu Comunitatea Madrid și Fundația VODAFONE, la categoriile de 6 până la 8 ani și, respectiv, 9 până la 12 ani. Primii au câștigat cu munca lor exploraîn timp ce acesta din urmă a prezentat CHG Explorer. Ambii vor reprezenta Comunitatea Madrid în faza națională.

În plus, a fost acordată o mențiune specială Școlii Publice de Educație Specială Juan XXIII din Fuenlabrada pentru proiectul său Apolo J.XXIII.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reunește 68 de școli primare la Târgul Digicraft despre competențe digitale