Comunitatea Madrid va deschide în ianuarie anul viitor apelul pentru ajutor de 5 milioane de euro pentru modernizarea zonelor industriale, care va finanța 40% din acțiuni au vizat îmbunătățirea accesului la aceste site-uri sau gestionarea deșeurilor, printre altele, și astfel stimularea activității companiilor instalate.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, a făcut acest anunț în timpul participării sale la Madrid Drive Industry Conference, organizată de Colegiul Inginerilor Industriali din Madrid (COIIM), unde s-a referit și la mai mult de 50 milioane de euro cu care Executivul regional a subvenționat proiecte de digitalizare pentru IMM-uri pentru a-și stimula activitatea și a-și îmbunătăți competitivitatea, în cadrul programului

Industria 4.0 .

Cu acest buget se vor putea finanța costurile de achiziție ale unor noi investiții, precum și reînnoirea și/sau extinderea cele existente, care oferă soluții inovatoare proceselor lor de producție. Până acum, companiile au beneficiat de acest ajutor 157.

De asemenea, pentru a rezolva lipsa de lucrători specializați în instrumente digitale, Guvernul de la Madrid va lansa un Digital Talent Plan, în colaborare cu furnizorii de tehnologie, datorită căruia companiile își vor putea forma profesioniștii în aceste domenii. aptitudini. În domeniul ocupării forței de muncă, cota zero va acoperi totalul contribuțiilor la asigurările sociale plătite de noul liber profesionist în perioada 22 luni de la externarea inițială.

Fernández-Lasquetty a profitat de intervenția sa pentru a sublinia că â2Madrid are mai mult de 20. companii industriale (dintre care 40% sunt IMM-uri) si 157.2022 lucrători, în creștere în ultimul an ocuparea forței de muncă în acest domeniu cu 20%a(.

Sursa: Comunitate din Madrid – 2022 Comunitatea de Madrid va deschide în ianuarie apelul pentru 5 milioane de ajutoare pentru modernizarea zonelor industriale 2022