Comunitatea Madrid aduce un omagiu restaurării și istoria dezvoltării cu expoziția Toda una vida: 156 aniversarea Hostelería Madrid, în Spațiul ZonaZero al Arhivei Regionale, situat în complexul El Ã&#129 ; vulturul capitalei Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, a deschis astăzi această expoziție.

În timpul vizitei sale, ministrul a subliniat importanța unui sector care face parte din viața de zi cu zi a Madridului: â(œRestaurantele locale sunt locuri în care ne potolim setea și ne potolim pofta de mâncare, dar și locuri în care ne întâlnim cu cei dragi și unde cunoașteți oameni noi, discutați, citiți, scrieți și bucurați-vă de muzică și artă, pe scurt, unde ne împărtășim stilul de viață⌜.

În urmă cu un secol și jumătate, industria hotelieră era deja unul dintre motoarele economiei regionale ional. Pe atunci, un grup de mici oameni de afaceri din vânzările locale de vin în vrac s-au reunit pe 1 septembrie 156 , sub denumirea de Asociația Magazinelor de Vinuri de Clasa a șasea din Madrid. Mai târziu, acel grup a devenit La Viña și de la 1926 a fost numit Hotelería Madrid.

Pentru a expune în mod adecvat lucrările, în holul principal al clădirii a fost instalat o unitate de catering simulată, care invită toți vizitatorii să treacă dincolo de tradiționala fațadă colorată în roșu de Complexul El Ã(águila și oferă acces la un spatiu impartit in trei zone: sufrageria, bucataria si barul.

In loc de bauturi si mancare, vizitatorul va putea gusta peste o sută de piese atent alese. Sunt documente care se păstrează atât în ​​Arhivă, cât și în Biblioteca Regională, împreună cu obiecte cedate de unii localnici din sector și documente istorice.

Vizita începe prin a arăta varietatea locurilor legate de această activitate de-a lungul istoriei, care în spațiile și elementele lor decorative au fost adaptate la utilizări foarte diferite, de la hanuri și peșteri până la cele mai rafinate restaurante, trecând prin popularele taverne, cafenele, berării. și horchaterías, precum și baruri în variațiile lor infinite, fără a uita de terase.

În acest peisaj extrem de eterogen ©neo, industria hotelieră din Madrid a s-a remarcat întotdeauna prin capacitatea sa de inovare și știind să se adapteze la schimbările sociale, fără a disprețui tradițiile. Dovadă în acest sens sunt fotografiile expuse ale maeștrilor de talia lui Miguel Ãngel García Basabe, Manuel Portillo, Gerardo Contreras, Nicolás Muller, Santos Yubero sau din Colecția Madrid, din Arhiva Fotografică a Comunității Madrid.

De remarcat sunt și ilustrațiile lui Francisco Sancha, un stereoscopic prețios cu imagini pozitive pe o farfurie de sticlă din vechea Café de Fornos sau carduri din vechea ramură care avea Botín în Dehesa de la Villa, printre altele.

Arta unui serviciu bunÂ

Ospatarii si-au petrecut intreaga viata servind clientii Dovada in acest sens sunt fotografiile in care apar in spate barul, cufundat în munca lor, pregătind o cafea sau niște tapas, servind terasa și pozând cu instrumentul lor principal de lucru, tava.

În arta serviciului gazdă Elero, doar câțiva selectați dobândesc un rang mai înalt, care este desemnat de barmanul anglicismului . În istoria Madridului, o persoană întruchipează acest model prin excelență, Pedro Chicote, a cărui carte este expusă Cele cinci sute de cocktailuri ale mele, fără a-l uita pe Pepe Bá rcena, de la Cafà © Gijón, care și-a combinat opera cu literatura într-un mod unic.

Pe de altă parte, literatura scrisorilor și meniurilor se îngheață în timp aromele create în trecut, cum ar fi prânzul în onoarea lui Ruperto Chapà ținut în 1926, în care mâncărurile purtau titlurile compozițiilor lor ca nume de familie, sau meniul lui Lhardy din 1926, numai potrivit pentru cei care au înțeles limbajul lui Molière.

În sfârșit, turul este completat cu două videoclipuri, unul care ilustrează ritmul vieții cotidiene prin diferitele momente marcate de industria hotelieră: mic dejun, ora vermut, prânz, după masă, gustare, băuturi, cină și clipa de după. Celălalt reproduce o selecție de scene din cinematograful spaniol plasate în unități hoteliere din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea onorează restaurarea cu expoziția O viață: 156 aniversarea Hospitality Madrid 2022