Comunitatea Madrid a semnat astăzi un protocol general de acțiune cu Asociația Profesională a Administratorilor de Proprietăți din regiune (CAFMadrid) care va permite ambelor entități să lucreze la un model energetic durabil și eficient pentru clădiri. Ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, a participat la semnarea acordului.

Martín a subliniat că guvernul regional a început în septembrie 2021 „un plan de decarbonizare pentru îngrijirea mediului”, iar cu inițiativa care a fost ratificată astăzi „dorim ca cetățenii să cunoască toate planurile, măsurile și ajutoarele pe care le avem pentru dorinta de a merge mai departe pe aceasta cale”.

Textul are diferite domenii de lucru în comun. Printre acestea, informarea și diseminarea politicilor Executivului regional în materie de locuințe, calitate în construcții și urbanism legate de decarbonizare, durabilitate, eficiență energetică și mobilitate; sau formarea profesioniștilor în activități municipale legate de acest domeniu de acțiune.

Colaborarea dintre Comunitatea Madrid și administratorii de proprietăți, care intră în vigoare astăzi, va fi organizată în funcție de aceste aspecte de interes comun, urmând a fi oficializate acorduri specifice pentru fiecare dintre aceștia, care vor fi semnate pe cei doi ani cât durează. .acest acord.

Planul de decarbonizare al Guvernului de la Madrid include 58 de măsuri, cu un buget de 1.000 de milioane de euro. Având în vedere că 84% din emisiile directe din regiune provin din transport (52%) și din sfera rezidențială (32%), are inițiative importante deja dezvoltate în ceea ce privește mobilitatea durabilă și economisirea energiei.

În acest sens, se remarcă Planul Mișcări III pentru achiziționarea de mașini nepoluante; ajutor pentru micromobilitate pentru promovarea folosirii bicicletelor electrice, scuterelor și motocicletelor cu emisii zero; obligațiuni verzi pentru a stimula casarea vehiculelor cu o vechime mai mare de zece ani sau fără marcaj de mediu; o linie de stimulente pentru autoconsum, stocare de energie și sisteme termice regenerabile; altul pentru a ajuta companiile și instituțiile publice -cum ar fi școli, spitale- să instaleze sisteme termice regenerabile și Planul de Reînnoire a Cazanelor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va colabora cu administratorii de proprietăți pentru a promova un model energetic durabil și eficient pentru clădiri