UNUL DIN CELE ȘAPTE CENTRE SELECTATE ÎN SPANIA CA CANDIDAT PENTRU ACEST PROGRAM

Universitatea Hospital del Sureste este unul dintre cele șapte centre selectate din toată Spania și singurul din Comunitatea Madrid care participă la programul de Centre Committed to Excellence in Care ® (BPSO) din cadrul cohortei 38-2024. Dintre instituțiile 38 care au solicitat-o, au fost alese în final șapte instituții, printre care se numără și Spitalul Universitar al Sud-est.

Prezentarea noii cohorte a avut loc la Simpozionul Centrelor Angajate pentru Excelență in Care a avut loc recent la Institutul de Sănătate Carlos III din Madrid. Acolo a devenit clar că un centru dedicat excelenței în îngrijire este unul care este recunoscut de organele convocante ca o instituție implicată în aplicarea, evaluarea și menținerea ghidurilor de bune practici. Scopul programului BPSO® (Best Practices Spotlight Organizations) este de a crea o rețea națională de centre dedicate excelenței în îngrijire, care are încredere în utilizarea practicilor bazate pe cele mai bune rezultate ale cercetării în domeniul îngrijirii.

Drumul spre excelență

Spitalul Universitar de Sureste a fost selectat ca candidat pentru un Centru Angajat pentru Excelența în Îngrijire ® dintre 11 instituțiile care au aplicat pentru cohortă 11. În Madrid, HUS este singura instituție, din această cohortă, care alege să aparțină acestei rețele, atins-o deja, în serii anterioare, Spitalul Clínico San Carlos, Spitalul de Guadarrama și Spitalul Universitario Fundación Alcorcón, precum și Centrul de sănătate José María Llanos.

Acest proiect are o durată de trei ani, timp în care ghidurile RNAO pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților și creșterea gradului de conștientizare a practicii bazate pe dovezi. Pentru aceasta, este deja creată o echipă de oameni care se angajează în implementarea și evaluarea acestor Ghiduri: Îngrijire centrată pe persoană și familie; acces vascular; Evaluarea și managementul durerii și profesionalismul în nursing.

Aceste Ghiduri vor fi stabilite în Spital, începând cu strategiile unităților care permit dezvoltarea şi extinderea proiectului într-o manieră satisfăcătoare. Elementul fundamental, și piesa cheie a proiectului, sunt profesioniștii în asistență medicală implicați în realizarea acestuia. Acești profesioniști vor fi promotorii implementării practicii bazate pe dovezi. La finalizarea primilor trei ani și după îndeplinirea tuturor obiectivelor, statutul desemnat CCEC® sau BPSO® va fi atins.

BPSO®

BPSO este un program de implementare a bunelor practici în îngrijire care se realizează prin Centrele Angajate cu Excelență în Care® sau BPSO®. Obiectivul său este de a promova, facilita și susține implementarea, evaluarea și menținerea bunelor practici în îngrijire, pe baza Ghidurilor RNAO, în orice mediu de practică a asistentei medicale. În Spania, este coordonat de Unitatea de Cercetare a Asistenței și Serviciilor de Sănătate (Investén-ISCIII) și Centrul Spaniol pentru Asistență Medicală Bazată pe Dovezi (CECBE), constituit ca BPSO Gazdă-Spania (sau Centrul de Coordonare).

Programul Centrelor Angajate pentru Excelență ® este un program de implementare a bunelor practici bazate pe cele mai bune dovezi în îngrijire ca urmare a uniune a trei instituții: Unitatea de Cercetare în Îngrijirea Sănătății (Investén-ISCIII), Centrul Colaborator al Institutului Joana Briggs și Asociația Asistentelor din Ontario (RNAO).

În această ultimă ediție, șapte instituții au fost alese drept candidați: Sectorul Zaragoza III (Aragón), Zamora Health Assistance Management (Castilla și León), Zona de sănătate Badajoz (Extremadura), Coruña și Zona de sănătate Cee (Galicia). ), Fundația Spitalului Calahorra (La Rioja), Spitalul Universitar de Sud-Est (Comunitatea din Madrid ) și Departamentul de Sănătate Valencia La Fe (Comunitatea Valenciană).

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul del Sureste, candidat pentru Centrul dedicat excelenței în îngrijire