Comunitatea Madrid a crescut cu 25% numărul vizitatorilor la activitățile organizate de Crăciun în Sol, ajungând la 298.152 de persoane, cu 60.000 mai mult decât în ​​ediția trecută. Între 29 noiembrie și 8 ianuarie, 176.909 au fost martorii tradiționalului Betleem care de 20 de ani este instalat în Real Casa de Correos, sediul guvernului regional. La aceasta trebuie să se adauge cei 121.243 de cetățeni care au venit în Pădurea Dorințelor, în Casa Reală de Poștă, pentru a-și scrie mesajele pentru 2023.

După cum este tradițional, Nașterea Domnului a fost amenajată de 40 de voluntari de la Asociația Nașterii Domnului, care au recreat o scenă monumentală a poporului evreu în 155 de metri pătrați folosind materiale precum porexpan, ipsos, lemn și plută care au captivat pe mici și pe mari. cele.

Pentru prima dată, instalația conținea o simbolistică și un semn din cap la multe evenimente, inclusiv războiul din Ucraina reprezentat de un arc pe jumătate ruinat care susținea un steag al acestei țări sau o reprezentare a San Isidro Labrador cu ocazia celei de-a 400-a. aniversarea canonizării sale .

La fel, pe terasele din Betleem au fost plantați viță de vie, grâu și măslini tipici culturii tradiționale a Spaniei. Mulți vizitatori au căutat cea mai relevantă figură, pe care au putut-o contempla doar la finalul turului într-o peșteră cu reprezentarea Pruncului Dumnezeu, un spațiu retras în care cetățeanul a devenit încă un personaj al Portalului, ca parte a propunere recreată în această ediție. .

În total, 310 figuri ale artiștilor de renume precum José Luis Mayo, Martí Castells, sau Olot au reprezentat această tradiție creștină, activitate declarată de Ministerul Culturii și Sportului drept manifestare reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial.

În plus, în perioada 2-23 decembrie, în timpul vizitei la Betleem la Real Casa de Correos, au fost interpretate colinde populare de Crăciun de către peste 50 de coruri și coruri din 33 de școli din 14 municipalități din regiune, ceea ce i-a încântat pe participanți și pe toată lumea. . cei care au urmat în streaming aceste spectacole muzicale.

Pe 12 brazi atârnau 200.000 de dorințe ale madrilenilor

În ceea ce privește Pădurea Dorințelor, situată în curtea Realei Case de Poștă, sediul Ministerului Președinției, Justiției și Internelor, aceasta a fost împodobită cu această ocazie cu 12 brazi de Crăciun pe covor roșu, și 200.000 de mesaje. au fost adunate.sub formă de clopote care reflectau dorințele cetățenilor, printre care s-au remarcat pacea în Ucraina sau cererile de sănătate și fericire până în 2023.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a crescut cu 25% numărul de vizitatori de Crăciun în Sol