#Madrid –

Comunitatea Madrid investește 1,3 milioane de euro până în 2025, aprobat în Consiliul guvernatorilor săptămâna trecută, pentru traducerea și interpretarea limbilor sau dialectelor în organele jurisdicționale ale regiunii.

Executivul regional consideră acest serviciu esențial pentru funcționarea normală a Administrației de Justiție din Madrid. Este necesar pentru declarațiile orale ale străinilor, precum și pentru traducerea și transcrierea scrisă a benzilor audio sau similare înregistrate în alte limbi decât spaniola, toate în cadrul procedurilor desfășurate în instanțe, tribunale și parchete.

Limbile cele mai solicitate pentru interpretare pe parcursul anului 2022 au fost, în această ordine, arabă (aproape 1.600 de servicii), română (933) și chineză mandarină (833). În cazul traducerilor, cele mai frecvente au fost cele realizate din texte scrise în engleză, germană și română, precum și piese din spaniolă în engleză, olandeză și germană.

Comunitatea Madrid are 557 de organe judiciare repartizate pe 70 de sedii. În ceea ce privește procuratura, există cea provincială -care acoperă capitala-, cele trei de zonă (Alcalá de Henares, Getafe-Leganés și Móstoles) și cele trei secții teritoriale Alcobendas, Collado Villalba și Majadahonda.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 1,3 milioane de euro pentru traducerea și interpretarea limbilor în instanțe