#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezentat astăzi cea de-a zecea ediție a Expoziției de creație scenică Surge Madrid in Autumn care, cu această ocazie, include 54 de propuneri de teatru, muzică, dans sau spectacol care vor fi reprezentate în 22 de săli alternative și de format mic din regiune. .

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a anunțat în Sala Mirador programarea acestui eveniment care sărbătorește zece ani, „o cifră care subliniază consolidarea sa în scena madrilenă”, a menționat el.

Paco Serrano a amintit că, „cu Surge Madrid, camerele au sunat oprit Ele servesc drept laborator pentru testarea formatelor, investigarea problemelor actuale sau stârnirea controverselor, ceea ce permite publicului să descopere noi forme de artă și expresie care sunt un lux pentru panoul cultural al regiunii.”

Inițiativa, al cărei poster este opera fotografului María Platero, are spectacole multidisciplinare care vor fi expuse în 20 de spații din capitală și în municipiile Navalcarnero și Móstoles. Expoziția este împărțită în secțiuni: Premierecu 40 de propuneri; În curs de dezvoltare, cu cinci proiecte de noi autori sau companii; și Activități transversale, cu 14 lucrări de natură diversă, de la itinerarii ghidate la itinerarii fotografice. In afara de asta, Conexiunea Mexic va oferi două pariuri din statul Jalisco, cu ocazia sărbătoririi Hispanidad 2023.

Astfel, puteți vedea titluri precum De cealaltă parte a soarelui nu există altă parte de Julian Pahomius; arhitectura uităriide Denislav Valentinov și Miren Muñoz; Mersul pe jos (Laura Garmo); (dispărea, de Lucía Marote; fie Moartea mea este sigură (Garrote Productions). De asemenea, Feminism pentru manechini (Compania El Montacargas); Gala literală (Ernesto Artillo); HERNIA (Am experimentat pauze grețoase care sunt imposibil de iubitde la Compania L’ayapampa); uman (David Trueba, Amaranta Osorio, Sol Bibriesca); oameni (Los Torreznos); fie Acesta trebuia să fie viitorul (Natasha Barhedia). Toate fac parte din propunerea lui Premiere.

Sectiunea În curs de dezvoltare se remarcă pentru montaj: Cei care păstrează (Cei din ghetou), Al treilea (Teresa Garzón Barla) sau Nu suntem aici să dansăm (Rocío Barriga și Sergio R. Suárez).

In afara de asta, Transversal va găzdui proiecte în care experimentarea și creativitatea sunt protagoniste Lucrări complete de Lorca în 5 minute (Juan Gómez Alemán); micul clovn (Victor Colmenero Mir); voci la apus (Raúl Marcos); Vulnerasti cor meum / Madrid (Carmen Aldama); Leviatan (Magdalena Leite și Aníbal Conde); și Lucruri inutile (ANAN).

Toată programarea Surge Madrid din toamnă se va desfășura în locații asociate cu Coordonatorul de camere alternative din Madrid. Pentru mai multe informații despre acest eveniment cultural, puteți consulta site-ul www.madrid.org/surgemadrid/2023.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă 54 de propuneri scenice pentru o nouă ediție a Salonului Surge Madrid în toamnă