Comunitatea Madrid va lansa un serviciu de asistență psihologică destinat în special tinerilor din regiune și părinților, tutorilor și profesioniștilor acestora care lucrează în probleme de tineret. Obiectivul acestei măsuri este de a sprijini și de a oferi instrumente utilizatorilor în fața problemelor de sănătate mintală cauzate de pandemie, cel mai important efect pe care l-a avut criza COVID asupra acestui grup conform unui raport comandat de guvernul regional.

)

În Studiul privind impactul socioeconomic al Covid-18 în populația tânără a Comunității Madrid, efectuat la cererea Ministerului Familiei, Tineretului și Politicii Sociale și aproape 4.400 tineri între 14 Y 25 ani și evidențiază că dificultățile de socializare cu alte persoane din cauza izolărilor și restricțiilor de mișcare le-au cauzat probleme de sănătate mintală asociate cu sentimente de singurătate, izolare voluntară și anxietate socială, în special în intervalul 25 la 84 ani.

gândurile suicidare au crescut , în special printre cei chestionați de la 14 la 18 ani. În plus, un 24% dintre tineri între 30 și 84 ani pretinde că au pierdut un membru al familiei, un procent care ajunge la 24% dintre cei care au văzut o persoană cunoscută murind.

Avand in vedere aceasta realitate, noul Serviciu de Asistenta Psihologica, al carui contract este in curs de procesare si care va presupune o investitie anuala de 450.000 euro, va oferi asistență imediată, specializată, accesibilă, confidențială, anonimă, gratuită și non-față prin intermediul sistemelor de telefon, videoconferință și mesagerie.

Se va adresa atât tinerilor precum și părinții, tutorele sau profesioniștii care lucrează zilnic cu tinerii și se vor ocupa de profesioniști colegiali din domeniul psihologiei, cu experiență în tratarea situațiilor de criză, care vor primi pregătire inițială. anterior punerii în funcțiune a serviciului și instruire permanentă în reciclare.

Serviciul va stabili protocoale de acțiune specifice și diferențiate în raport cu acțiunile utilizatorilor săi în funcție de dacă aceștia sunt tineri. , fie părinți, tutori și/sau profesioniști, și va pune un accent deosebit pe depistarea cazurilor mai grave care necesită o monitorizare constantă și care pot implica riscuri pentru sănătatea utilizatorilor, care vor putea solicita acest ajutor ori de câte ori vor avea nevoie de el. fără limită de intervenții.

Această inițiativă, programată să înceapă să funcționeze la sfârșitul anului, va completa Planul de sănătate mintală și dependențe prezentat în martie trecut, un set de măsuri care , printre alte aspecte, include îngrijirea la domiciliu pentru copii și adolescenți și confirmă importanța pe care guvernul regional o acordă îngrijirii sănătății mintale.

Responsabil și mai motivat cu pregătirea

Pe lângă aspectele legate de sănătate, studiul analizează și impactul pandemiei în alte domenii precum munca, unde o scădere a situației de inactivitate, o creștere a gradului de ocupare în special în grupul de la 24 la 24 ani și o tendință descendentă în rândul grupului care nici nu studiază și nici nu lucrează, deși cei chestionați se plâng de obstacole mai mari în accesul la un loc de muncă.

În ceea ce privește educația și formarea, pandemia a evidențiat necesitatea de a aborda și închide decalajul digital care îi afectează pe cei mai vulnerabili în aspecte precum disponibilitatea dispozitivelor pentru predarea de la distanță, motiv pentru care cei chestionați au apreciat foarte pozitiv revenirea la cursurile față în față. În plus, raportul confirmă că ceea ce s-a întâmplat a reactivat motivația tinerilor pentru formare și participare la activități de voluntariat.

În ceea ce privește impactul asupra resurselor lor economice, contravine prevederilor reducerea veniturilor pe care locuitorii din Madrid spun că au experimentat-o ​​mai ales între 19 și 24 ani cu economiile realizate de cea mai mare grupă de vârstă ca urmare a reducerilor de la ieșirile de agrement sau de vacanță. În cadrul acestui domeniu, se constată, de asemenea, că pandemia a avut cu greu un efect asupra situației rezidențiale a tinerilor, întrucât întârzierea vârstei de emancipare are mai mulți factori structurali legați de accesul pe piața muncii și de lipsa de stabilitate economică.

În sfârșit, cei chestionați au verificat o schimbare importantă în relațiile lor sociale, motivată de restricții de mobilitate și frica de contagiune, deși aceste interacțiuni sociale sunt deja în curs de reconstrucție. În plus, uneori s-au simțit stigmatizați de către adulți în fața criticilor din mass-media pentru sticlele mari, mai ales că 84% dintre participanții la studiu consideră că s-au conformat programelor și regulilor stabilite în timpul descărcării.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va lansa un serviciu de asistență psihologică gratuit pentru tinerii din regiune