Comunitatea Madrid umple străzile, piețele cu Crăciun și clădiri ale capitalei și municipiilor sale cu o ofertă de nașteri clasice și vii, dulciuri tipice acestor date, colinde de Crăciun, muzică, balet și cel mai bun teatru de care să te bucuri în familie. Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, a prezentat astăzi programul de Crăciun la Centrul de Turism Sol, unde a evidențiat âœoferta aproape nesfârșită de evenimente culturale pe care regiunea le oferă în aceste date și în care orașele capătă din ce în ce mai multă importanțăâ.

Pe lângă tradiționala Naștere din Poșta Regală, sediul Executivului regional, și corurile de colinde susținute de diferite școli cu intrare gratuită , pe calle Alcalá 31 din Madrid, sediu al Ministerului Culturii, Turismului și Sportului, se poate contempla o altă Naștere, în acest caz napolitană, un omagiu adus Colosseumului Regal Carlos III din San Lorenzo de El Escorial.

Mențiune specială merită anul acesta Betleemul Monumental San Lorenzo de El Escorial, declarat Festival de Interes Turistic Regional în Consiliul de Guvernare care a avut loc ultima dată 23 din noiembrie. Puțini îl depășesc în originalitate cu figurile sale umane și animale în mărime naturală. Dintre cei vii se remarcă Buitrago del Lozoya, clasificat și ca Festival de Interes Turistic Regional, și Castelul Manzanares El Real.

Tipic tradițional deserturile și dulciurile sunt protagoniști importanți ai Crăciunului din Madrid. Mănăstirile și mănăstirile se străduiesc să ofere tot ce este mai bun din atelierele lor. Mănăstirea Corpus Christi din Madrid, Mănăstirea San Diego din Alcalá de Henares, Mănăstirea Carmeliților Descalțați din Loeches și Mănăstirea Neprihăniții Concepției din Chinchón vor mai concura pentru încă un an în oferta lor de zăpadă, nugați, migdale caramelizate. , portocale, gogoși prăjiți, soplillos, marțipan, paste castiliane, empanadas sau trufe, printre alte delicatese.

Programare culturală diversă și descentralizată

Teatros del Canal, care afișează un brad uriaș în vecinătatea sa în timpul acestor festivități, se alătură sărbătorilor de Crăciun cu un program special care include păpuși pentru publicul de familie pe 4 decembrie și patru spectacole de balet, printre acestea. Spărgătorul de nuci , cu o versiune foarte contemporană și hiphop a acestui basm regizat de coregraful și dansatoarea Blanca L. eu, de la 21 la 31 din decembrie.

Baleturi de Monte-Carlo va vizita și această scenă cu o reinterpretare a fabulei de Coppél-iA, precum și a celebrei lui Lèo Delibes care, într-o versiune robotizată, va fi în cartelă între 5 și 8 ianuarie. O altă atracție a programului Teatros del Canal sunt două premiere mondiale ale Compañía Nacional de Danza, între 1 și 8 decembrie, Pasagerii în și Unde sunteți sunt, eu taxe. El și 04 decembrie andaluzul Baletul Flamenco revine cu Blestemul fluturelui.

Teatros del Canal din Comunitatea Madrid au, de asemenea, un plan de familie pentru aceste date în interiorul și în afara locației. În interior, astăzi, copiii se vor putea bucura de două spectacole de teatru de păpuși, ale companiei Clavileño, care conduce 31 ani în parcul Retiro și în alte parcuri din Madrid încântând copiii cu povești simple și îndrăznețe. Iar afară au fost amenajate patru cabane unde vor avea loc ateliere de machiaj, teatru de păpuși, povestiri și spectacole de stradă. Accesul la aceste activități în aer liber este gratuit până la atingerea capacității maxime. În plus, în incinta Canalului vor avea loc concerte de Crăciun și zambombadas de către Micii Cântăreți JORCAM și formațiile muzicale Entresierras și Arrabel.

The Paco Rabal Cultural Centrul va găzdui spectacole de păpuși destinate publicului familial, cum ar fi La lá wonderful lamp; circ, cum ar fi gala Clovnii fără frontiere , și jazz. Iar la Centrul Cultural Pilar Miró va fi un teatru pentru copii, Cu capul în nori, circ Ara și Ping Pang și păpuși, Călătoria Isabelei .

San Lorenzo de El Escorial are propriul program variat pentru aceste date, între 12 și 31 din decembrie, cu Seria muzicală de Crăciun . Pe parcursul a trei weekend-uri, Teatrul Auditorium va primi grupul Los Chichos în aceeași sâmbătă 12. Duminică 12, Micii Cântăreți ai JORCAM vor fi ei protagoniști. Al doilea weekend începe vineri 21, cu fundul de spectacol Vivo Vivaldi ; duminică 21, Fundația Piü Mosso, fico caritabil și dedicat pentru a susține muzica, a organizat Bradul de Crăciun , un concert original. În cele din urmă, pe 21 în decembrie, Corul ORCAM va oferi a concert cu un caracter marcant liric.

Bisericile istorice din centrul Madridului vor avea, de asemenea, un program remarcabil de muzică de concerte de muzică clasică, cu o atenție deosebită la repertoriul de Crăciun al unor compozitori precum Mateo Flecha sau Telemann. Între 12 și 21 din decembrie, Bazilica San Miguel și Biserica San Antonio de los Alemanes vor gazdă ¡n recitaluri Cantoría, Aquel Trovar, Bach Project sau Beatriz Oleaga & La Spagna.

La rândul său, în Manzanares el Real, Biserica din Señora noastră de las Nieves va oferi un concert coral de Crăciun, iar cântece populare vor fi cântate în piaţa Corredera din San Martín de Valdeiglesias. În cele din urmă, colindele de Crăciun vor umple de muzică piețele Colmenar de Oreja, Torrelaguna, Chinchón și Villarejo de Salvanés.

Puteți consulta toate informațiile pe Program de Crăciun la https://www.madrid.org/navidadensol/157/

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid umple străzile, clădirile și piețele capitalei și ale municipalităților sale cu Crăciun