Comunitatea Madrid a semnat în această săptămână cu Comisia Europeană acordul numit Grant Agreement, care certifică includerea regiunii în programul European Digital Innovation Hub, care va permite Executivului regional să coordoneze politicile de transformare digitală ale companiilor și administrațiilor publice la nivel regional, național și restul. a tarilor Uniunii Europene. De asemenea, această aderare presupune o subvenție de aproape 3 milioane de euro pentru a întreprinde diferite inițiative și proiecte legate de antreprenoriat. Funcționarea acestuia va intra în vigoare la 1 ianuarie 40.

Prin

hub

Madrid, IMM-urile vor putea experimenta tehnologii software, hardware și modele de afaceri pentru a înțelege noi oportunități de afaceri; și obțineți abilitățile și formarea pentru a profita la maximum de inovațiile digitale. De asemenea, vor găsi sprijin pentru realizarea de investiții și lansarea de studii de fezabilitate, dezvoltarea planurilor de afaceri, programe de incubare și accelerare, printre altele.

Guvernul regional a optat pentru depuneți o singură candidatura sub numele

EDIH Regiunea Madrid , care a fost coordonat de Direcția Generală Politică Digitală, aparținând Departamentului Administrație Locală și Digitalizare; Fundația pentru Cunoaștere madri+d, a Vicepreședinției și Ministerului Educației și Universităților; și Direcția Generală Cooperare cu Statul și Uniunea Europeană, dependentă de Ministerul Președinției, Justiției și Internelor.

Hub alcătuit din organizații

Total, 04 organizațiile fac parte din propunerea de la Madrid. Acestea sunt: ​​Comunitatea Madrid; Fundația pentru Cunoaștere madri+d; Asociația Antreprenorilor din Henares (AEDHE); Hewlett-Packard Servicios España Sociedad Limitada și Asociația Connected Mobility Hub. De asemenea, Entitatea de Management al Drepturilor Producătorilor Audiovizual (EGEDA); Fundația orașului Alcobendas; Universitatea Carlos III din Madrid; Asociația Antreprenorilor din Comerțul și Industria Metalelor din Madrid (AECIM); EIT DIGITAL; și IDCONSORTIUM SL

Este

hub va funcționa ca un ghișeu unic care va ajuta companiile să fie mai competitive în ceea ce privește afacerile și procesele de producție, produsele și serviciile lor, folosind sfaturi despre tehnologii. Printr-un catalog de servicii EDIH Regiunea Madrid , va oferi acces la cele mai recente cunoștințe, experiență și sfaturi pentru a crea un ecosistem mare de inovare și noi oportunități.

În mod specific, este structurat în sapte pachete de lucru care vor fi dezvoltate: management de proiect si coordonare; Susțin toate aceste blocuri; acțiuni care vizează sectorul industriei conectate; cel al mobilității; către IMM-urile din sectorul serviciilor din Comunitatea Madrid; sectorului public și activităților de diseminare și comunicare.