Familiile au primit semne de carte cu urmele copiilor lor

Spitalul General Universitar Gregorio Marañón a sărbătorit Ziua Mondială a Nașterii premature cu scopul de a umaniza îngrijirea bebelușilor prematuri, care s-a dovedit că favorizează dezvoltarea lor, atât fizică, cât și neurologică. În această zi cu totul specială, Serviciul de Neonatologie al acestui spital public din Madrid a fost vopsit în violet, ceea ce reprezintă sensibilitate, iar profesioniștii au oferit familiilor semne de carte personalizate cu amprentele bebelușilor lor. În plus, toată lumea a putut face fotografii într-un cadru cu totul special alcătuit dintr-o linie de papuci, care a devenit simbolul Zilei Mondiale a Prematurității.

Serviciul de Neonatologie al Spitalului Gregorio Marañón este clasificat drept de referință și este specializat în îngrijirea celor mai serioși pacienți nou-născuți, cum ar fi precum cei născuți la vârste gestaționale la limita viabilității, cu probleme grave cardiovasculare, respiratorii, metabolice și neurologice, fiind capabili să dea un răspuns eficient fiecăruia dintre posibilele nevoi de diagnostic și tratament al complicațiilor p erinatale și nou-născuți.

Este o unitate cu uși deschise, care permite intrare gratuită de părinți la 11 orele pe zi, cu un design care a dotat centrul cu caracteristici proprii precum individualizarea camerelor, spații mari pentru familii, închiderea automată a ușilor în zonele de spitalizare cu un număr mic de pacienți pe zonă, spații de așteptare adecvate, reglarea individuală a luminii și a temperaturii. Aceste și alte caracteristici au permis Spitalului Gregorio Marañón să fie un centru de pionier în îngrijirea individualizată a bebelușilor prematuri, concentrat nu numai pe îngrijirea dezvoltării, ci și pe îngrijirea cuprinzătoare pentru familie.

Îngrijire centrată pe familie

Obiectivul este includerea părinților în îngrijirea copiilor lor de la internare și acest lucru a condus la instruirea întregului personal sanitar în aspecte legate de â& #128;œîngrijire centrată pe familieâ( €, organizarea de cursuri monografice, discuții periodice și grupuri de lucru.

Profesionistii care lucreaza in Acest serviciu incearca sa mentina un mediu si grija specifica pentru nou-născutul care ajută să îmbunătățească legătura cu părinții și neurodezvoltarea lor pe termen lung și, periodic, participă la proiecte de cercetare pentru a îmbunătăți aspecte precum îngrijirea cangurului sau â€(piele pe pieleâ€ߦ, alaptare, comunicare continua si fluenta cu parintii tinand cont de opiniile si deciziile acestora in orice moment.

Pentru a promova această relație, Marañón are o școală pentru părinți unde periodic sunt susținute discuții în care, pe lângă primirea de informații, familiile sunt invitate să participe activ pentru a oferi opinii și rezolva probleme specifice privind îngrijirea copiilor lor. Pe de altă parte, în timpul spitalizării unui copil prematur este obișnuit să apară situații complexe, motiv pentru care sprijinul psihologic pe care îl primesc familiile pe parcursul internării este foarte important.

Sursa: Comunitatea Madrid – Serviciul de Neonatologie al Spitalului Gregorio Marañón sărbătorește Ziua Mondială a Copilului Precoce 157