#Madrid –

Comunitatea Madrid stabilește un nou record în împrumutul digital gratuit de cărți cu platforma eBiblio Madrid după ce a depășit jumătate de milion în prima jumătate a anului 2023. Din ianuarie până în iunie s-au înregistrat un total de 560.377 de împrumuturi, ceea ce a însemnat un Cu 37% mai mult decât în ​​aceeași perioadă din 2022. În prezent sunt 76.632 de utilizatori înregistrați după peste 12.000 de noi înregistrări (+19%) ale acestui serviciu public de diseminare și promovare a lecturii.

În această perioadă, guvernul regional a achiziționat un total de 2.288 cărți electronice și 12.758 de licențe, împreună cu 455 de titluri de cărți audio cu 2.084 de licențe cu o investiție de aproape 150.000 de euro.

În ceea ce privește preferințele cititorilor de eBiblio Madrid Cele mai solicitate titluri de-a lungul acestui semestru au fost Portretul căsătoritde Maggie O’Farrell; totul ardede Juan Gómez Jurado; Departe de Louisianade Luz Gabas; aşteptând potopulde Dolores Redondo; și Mamelede Carmen Mola.

Cele mai solicitate cărți audio au fost Mamelede Carmen Mola; Punct orbde Paula Hawkins; și aşteptând potopulde Dolores Redondo. Preferințele au fost pentru genul narativ și, mai ales, pentru autorii spanioli.

Pe de altă parte, numărul cererilor înregistrate în CineMadrid, platforma de creditare audiovizuală, a crescut la 15.936 în prima jumătate a anului 2023, cu 13.089 utilizatori și au fost vizualizate 8.209 dintr-un total de 7.509 titluri din catalog. 41.685 dintre accesări s-au făcut prin PC, 9.487 prin dispozitiv mobil, smartphone și 5.080 in tablete. Printre cele mai solicitate filme și seriale se numără o patiserie în Tokyo, porcușor, Frozen: Regatul gheții, Marea frumusețe și La Roma cu dragoste.

În fine, referitor la cererea de documente multimedia, metodele de învățare a limbilor străine au fost cele mai ridicate, limba engleză fiind cea mai solicitată.

lectură confortabilă și liberă

Platforma eBiblio Madrid este un serviciu pe net împrumut gratuit de cărți electronice care pot fi accesate pur și simplu deținând cardul bibliotecilor publice sau bookmobile-urilor din regiune și având o parolă ca utilizator.

Oferă o platformă tehnologică care permite accesul la catalog și obținerea de lucrări în format digital, cărți electronice, reviste, ziare, baze de date specializate și cărți audio pentru a le putea citi pe diferite dispozitive. Are și o colecție de filme interesantă, CineMadrid.

Pentru mai multe informații, în Portalul cititorului a Comunităţii Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid stabilește un record în împrumutul digital de cărți cu platforma eBiblio Madrid