#Madrid –

Comunitatea Madrid insistă asupra necesității de a monitoriza minorii și de a fi extrem de precaută pentru a evita insolația și accidentele în piscine și alte zone de scăldat. Printre recomandările emise de Direcția Generală de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, se evidențiază că cei mici nu trebuie să acceseze niciodată singuri incintele acvatice sau marginea vaselor.

Sfatul de a proteja sănătatea pe timpul verii subliniază și importanța consumului de lichide suficiente, a aplicării unui factor de protecție solară și a nu te expune direct la soare în mijlocul zilei pentru a evita arsurile și insolația. De asemenea, nu este recomandabil să mergeți desculț în zone umede sau inundate.

La ora băii, aceștia sunt avertizați despre pericolul scufundării cu capul înainte în ape unde adâncimea fundului este necunoscută. De asemenea, este indicat ca, pentru a nu suferi schimbari bruste ale temperaturii corpului, este mai bine sa nu te arunci brusc dupa expunerea prelungita la soare sau exercitii fizice intense.

Pe de altă parte, persoanele care suferă de o boală infecțioasă transmisă prin apă sau piele nu trebuie să intre în zona rezervată scălătorilor, din cauza riscului de contagiune.

Toate aceste sfaturi trebuie urmate mai ales in piscinele private si in cele care, datorita dimensiunii lor, nu sunt obligate sa aiba salvamar. Instalațiile acvatice de uz colectiv, atât în ​​proprietate publică, cât și în proprietate privată, inclusiv cele ale comunităților de vecinătate cu peste 30 de locuințe, trebuie să dispună de serviciu de salvamar, astfel cum este prevăzut în legislația regională în Decretul 80/1998 din 14 mai.

Spațiile de scăldat care, în ansamblu, însumează între 500 și 1.000 de metri pătrați de suprafață de apă trebuie să aibă și personal de îngrijire sau medical; Dacă se depășesc peste o mie de metri pătrați, este obligatoriu să aveți ambii profesioniști.

Ministerul Sănătății, prin Direcția Generală de Sănătate Publică, monitorizează pe timpul verii condițiile igienico-sanitare ale celor 375 de entități incluse în programul de inspecție și control al apelor de agrement al Comunității Madrid, colaborând astfel cu localitățile care dispun de resurse suficiente. să efectueze această lucrare, precum cei cu o populație mai mică de 20.000 de locuitori. Această supraveghere se realizează prin examinarea și prelevarea de probe de apă din diferitele vase care alcătuiesc instalația.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reiterează importanța de a veghea asupra minorilor și de a avea o grijă extremă în baie pentru a evita insolația și accidentele în piscine