#Madrid –

Astăzi, Comunitatea Madrid a prezentat cea de-a cincea ediție a ciclului coral A Villa Voz, un turneu muzical al Vilelor din Madrid, care va avea loc în fiecare weekend din 9 septembrie până pe 15 octombrie și va fi gratuit până la limitarea capacității.

În cadrul prezentării sale, ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a asigurat că „acest program reprezintă o experiență transversală, deoarece ne permite să descoperim sau să redescoperim comori ale patrimoniului muzical, monumental și gastronomic și să le îmbinăm cu turismul. promovarea regiunii, servind drept stimulent pentru atragerea de vizitatori în orașele cu potențial semnificativ.”

Aceasta este o propunere dezvoltată de Fundația Orchestrei și Corului din Comunitatea Madrid (Fundația ORCAM) care va avea mai multe concerte susținute de pianista Karina Azizova, sub conducerea lui Jordi Casas, și se va desfășura în decoruri unice ale celor unsprezece. vile din Madrid.

Mai exact, evenimentul va fi la Manzanares el Real pe 9 septembrie, Chinchón (10 septembrie), San Martín de Valdeiglesias (16 septembrie), Villarejo de Salvanés (17 septembrie), Colmenar de Oreja (23 septembrie), Navalcarnero (24 septembrie) , Nuevo Baztan (7 octombrie), Patones (8 octombrie), Rascafría și Buitrago del Lozoya (14 octombrie) și Torrelaguna (15 octombrie).

„ORCAM reprezintă, astăzi, una dintre marile embleme culturale ale regiunii cu peste 100 de concerte și proiecte pentru acest sezon 2023/24, care aduce muzica clasică în fiecare colț și o apropie de toate publicurile, așa cum o demonstrează sărbătorirea a cincea ediție a acestui ciclu”, a adăugat consilierul.

Programul va combina unele dintre cele mai reprezentative lucrări ale repertoriului coral de inspirație spaniolă sau spaniolă ale unor autori precum Albert Guinovart, Isaac Albéniz, José Padilla, Vicente Mari Bas, Manuel López-Quiroga, Amadeo Vives, Tomás Bretón, Ruperto Chapí, Federico Chueca, Javier Carmena, Pablo Sorozábal și Agustín Lara.

În plus, puteți asculta o zarzuela creată recent, Mândria de a te iubi, compusă de Javier Carmena, tenor și director adjunct al Corului Comunității din Madrid. De asemenea, interpretul, Jorge Argüelles, va prezenta versiunea sa particulară a Foarte drăguț despre melodia lui Vicente Mari Bas.

Puteți consulta toate informațiile despre cea de-a cincea ediție a programului coral Către Villa Voice prin link https://www.fundacionorcam.org/a-villa-voz-2023/.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește cea de-a cincea ediție a ciclului coral A Villa Voz, care se va desfășura în cele unsprezece orașe din regiune.