#Madrid –

Comunitatea Madrid a ajutat, prin Ghișul unic pentru internaționalizare (VUI), peste 1.350 de companii din regiune să-și vândă produsele în străinătate în 2022. Acest serviciu, dependent de Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, funcționează ca un cuprinzător punct de informare privind comerțul exterior pentru IMM-uri, liber profesioniști și antreprenori din Madrid.

VUI, care funcționează în colaborare cu Camera de Comerț din Madrid, oferă consiliere personalizată gratuită, cursuri, ateliere și sesiuni de informare.

Cea mai solicitată asistență a fost soluționarea întrebărilor: au fost preluate peste 400 de companii și au fost rezolvate aproximativ 600 de întrebări legate de gestionarea documentelor și vamale, informarea pieței și internaționalizarea prin comerț electronic.

De asemenea, VUI a sponsorizat 16 întâlniri între organizații din alte țări – Oficiul Comercial al Peruului în Spania sau Camera de Comerț din Bogotá, printre altele – cu reprezentanți ai ecosistemului de afaceri din Madrid, precum Asociația Antreprenorilor din Henares (AEDHE) , pentru a consolida legăturile și a organiza acțiuni comune.

Fereastra colaborează și cu primăriile din regiune. Este cazul primăriilor din Las Rozas de Madrid, Alcalá de Henares sau Torrejón de Ardoz și este considerat un mod de a lucra pentru a consolida țesutul productiv al acestor orașe și a promova prezența lor în afara granițelor noastre.

Diferite cursuri de formare și ateliere li s-au alăturat noi inițiative precum Madrid Digital Export: Faceți clic și Exportațicare permite o analiză a utilizării celor mai relevante canale digitale pentru afacerea dvs. și a celor mai bune platforme pentru e-commerce și vânzări online, sau Engleza pentru exportcare ajută la optimizarea utilizării limbii engleze în acțiunile sale pe piețele externe.

Suport pentru start-up-uri Madrid

Una dintre liniile strategice cu cele mai bune rezultate a fost sprijinul pentru start-up-uri la târguri internaționale, unde VUI însoțește firmele emergente din regiune la evenimente importante precum eMerge Americas din Miami sau WebSummit din Lisabona.

În acest fel, ei sunt ajutați să participe standuri grupate sub pavilionul Spaniei, putând astfel învăța direct despre scena afacerilor locale, să caute noi surse de finanțare și, în cele din urmă, să-și dezvolte activitatea externă. În plus, interconectarea cu alte companii străine ajută la poziționarea Comunității Madrid ca un teritoriu favorabil antreprenoriatului.

Pentru a primi consiliere gratuită și o întâlnire față în față de la Ghișeul unic de internaționalizare, trebuie să o solicitați prin intermediul site-ului www.vuimadrid.org.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a ajutat peste 1.350 de companii din regiune să-și vândă produsele în străinătate