#Madrid –

Comunitatea Madrid se alătură Nopții Patrimoniului, care va avea loc mâine, sâmbătă, la Alcalá de Henares, cu un program care include deschiderea sălilor Muzeului Arheologic și Paleontologic regional până la miezul nopții și programarea unui nou spectacol de reconstrucție istorică în jurul civilizaţia Tartessiană sub titlul Recreând Tartessos. Comerț și ritual la marginile lumii.

Această activitate propune un mod nou și evocator de a pătrunde în istorie și de a te apropia de această cultură legendară. Încearcă să interpreteze și să concretizeze, într-un mod didactic, un moment istoric pentru a-l apropia și a-l face mai ușor de înțeles pentru public, recreând activitatea cotidiană din sanctuarul Casas del Turuñuelo, un sit a cărui terasă a fost reconstruită în muzeu. la scară completă pentru expunerea temporală Ultimele zile ale lui Tartessus.

O incintă recreată în care artizani, preoți și negustori au conviețuit în acest loc unic, în același timp fabrică, piață și templu, în care se desfășurau toate tipurile de activități sociale, religioase și economice precum sacrificii, schimburi comerciale sau producție textilă. Această reconstrucție, care prezintă narațiunea doctorului în arheologie Emma Zahonero și participarea mai multor actori, va permite contextualizarea adecvată a obiectelor arheologice găsite în acest sit și prezente în expoziție, făcând vizibil semnificația lor cotidiană la acea vreme.

Vizitatorii vor putea asista, cu rezervare prealabilă și gratuit, la patru sesiuni ale acestui spectacol, la orele 19:30, 20:30, 21:30 și 22:30, cu o durată de 30 de minute. Această activitate încheie programul paralel de activități organizate de muzeu în jurul expoziției temporare Ultimele zile ale lui Tartessusprimul organizat în Spania despre această civilizație.

Muzeul deschis până la miezul nopții

La fel, ușile muzeului vor rămâne deschise cu ocazia sărbătoririi lui Noaptea patrimoniului cu intrare liberă până la miezul nopții într-un mod extraordinar. Cei interesați vor putea vizita încăperile care adăpostesc colecția permanentă a muzeului și expoziția temporară Ultimele zile ale lui Tartessusa cărui perioadă expozițională se încheie neprelungitor pe 24 septembrie, așa că aceasta va fi una dintre ultimele ocazii de a vizualiza această expoziție, una dintre cele mai de succes din istoria sa.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid se alătură Nopții Patrimoniului cu un spectacol care recreează lumea Tartesiană