Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a înmânat astăzi medalia de aur a Comunității Madrid bucătarului José Ramón Andrés Puerta, cunoscut sub numele de José Andrés, care l-a primit pe 2 mai trecut, de sărbătoarea regiunii, dar pe care nu l-a putut ridica întrucât desfășura lucrări de ajutor umanitar în Ucraina.

“Este o onoare să vă pot oferi, în sfârșit, în persoană, această Medalie și o facem pentru curajul dumneavoastră, pentru sensibilitatea, pentru vocația și pentru toate reușitele tale”, a precizat președintele la Poșta Regală, unde a evidențiat că este „minunat să găsești oameni care trec dincolo de succesele lor în muncă și care, mai presus de toate, ne arată acea atitudine față de viață: oameni nonconformiști, angajat, creativ și mereu întrebându-se de ce nu facem o lume mai bună”.

Pentru președinte, acesta este José Andrés, care, în plus, „precum alți mari des chefs, promovează mâncarea și gastronomia spaniolă într-un mod excepțional și spectaculos”. „Există multe exemple în toată lumea despre cât de departe ajung mâna lui, bucătăria și expertiza lui”, a subliniat el, citând exemplul pieței Little Spain din New York sau munca cu organizația sa non-profit World Central Kitchen , acum cu o parte din echipa sa strămutată în Ucraina din cauza războiului.

“José Andrés, la fel ca Pepa Muñoz, sunt doi oameni care, ori de câte ori au ocazia, sunt acolo unde ei sunt cel mai mult de care au nevoie de ei, dar este că, în acest caz, își compromit și integritatea fizică, ceea ce îi face din nou sau, mai presus de toate, dublu eroi, chiar dacă nu-l caută”, a considerat Díaz Ayuso. .

În aprilie anul trecut, Consiliul Guvernatorilor a convenit să acorde, în cadrul decorațiunilor Dos de Mayo, această recunoaștere bucătarului asturian pentru implicarea sa umană și personală în nenumărate sarcini caritabile , ultimul dintre ei în Ucraina.

Sursa: Comunitatea Mad rid – 220721Díaz Ayuso acordă Medalia de Aur a Comunității Madrid bucătarului José Andrés pentru „curajul, sensibilitatea și vocația sa” 220721