#Madrid –

Comunitatea Madrid a semnat un acord de colaborare cu Microsoft și Fundația 29 pentru a implementa un proiect de pionierat în lume care va aplica Inteligența Artificială (IA) în diagnosticarea bolilor rare, ajutând profesioniștii din domeniul sănătății să reducă timpul în timp pentru a identifica acest tip. de patologii, printre alte aplicații.

Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, care a explicat că această inițiativă va începe să fie dezvoltată la sfârșitul lunii septembrie în toate centrele publice de Asistență Primară din regiune.

În acest fel, acordul stabilește utilizarea Generative AI pentru a oferi medicilor de la Serviciul de Sănătate din Madrid o listă de boli compatibile cu simptomele suferite de o persoană, astfel încât aceștia să aibă cât mai multe informații posibile atunci când își iau deciziile, grăbirea trimiterea pacienților către cei mai adecvați specialiști pentru evaluarea acestora și, dacă este cazul, planul terapeutic pe care trebuie să-l urmeze.

„Pe zi ce trece, avantajele oferite de aplicarea noilor tehnologii în domeniul medicinei devin din ce în ce mai evidente, mai ales pentru diagnostic, lucru care capătă și mai multă valoare atunci când vorbim de patologii considerate rare”, a subliniat López-Valverde. În acest sens, consilierul a adăugat că „AI, folosită cu toate standardele de responsabilitate și siguranță, oferă mari progrese pentru asistența medicală din Madrid”.

Acordul semnat de Departamentul de Digitalizare include și îmbunătățiri viitoare și alte posibile utilizări ale AI în Serviciul de Sănătate din Madrid, cu scopul de a optimiza resursele oferite de regiune în acest domeniu.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid testează un proiect de pionierat pentru a reduce timpul necesar pentru diagnosticarea bolilor rare cu inteligență artificială