#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezentat astăzi raportul de rezultate ale celebrării turneului MADCUP 2023, care în această a treia ediție a generat venituri de 29 de milioane de euro pentru turismul regional. La acest campionat internațional de fotbal de bază masculin și feminin, desfășurat în perioada 23-26 iunie, au participat 200.000 de persoane, inclusiv spectatori și participanți, printre care 769 de echipe și 13.700 de sportivi din 34 de țări diferite.

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a anunțat aceste date la un eveniment desfășurat la sediul Ministerului, pe strada Alcalá nr. 31, unde a evidențiat consolidarea „într-un timp atât de scurt” a acestui citat „care este deja un alt element dinamic pentru economia noastră.”

„Organizarea unor evenimente mari, cum ar fi MADCUP În lunile de vară reușește să crească sosirea de vizitatori și cheltuielile turistice într-o perioadă care în mod tradițional are mai puțină activitate în Comunitatea Madrid”, a adăugat consilierul.

Mai mult, în această ediție, pentru 40% dintre vizitatori a fost prima lor ședere în regiune și aceștia și-au evaluat experiența notând-o cu 8,3 din 10. De asemenea, se estimează că 70% dintre participanți au petrecut noaptea în capitală sau în municipalităților participante, cu un sejur mediu de 5,5 nopți.

MADCUP este o inițiativă sponsorizată de guvernul regional, cu colaborarea Federației de Fotbal din Madrid și a Academiei Atlético de Madrid, care își propune să unească și să promoveze transmiterea culturii, educației și valorilor prin sport. Are 29 de locații precum Torrejón de Ardoz, Paracuellos de Jarama, Alcobendas, San Sebastián de los Reyes, Tres Cantos și capitala Madridului, iar cea principală în orașul sportiv Atlético de Madrid din Alcalá de Henares.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid încheie cea de-a treia ediție a turneului MADCUP, generând venituri de 29 de milioane de euro