#Madrid –

Comunitatea Madrid a redus plata cu întârziere a contractelor de închiriere de locuințe semnate prin Planul Alquila la doar 0,01% din cazuri. Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a vizitat astăzi facilitățile acestui program regional din capitală și a asigurat că aceste rezultate magnifice „se datorează faptului că profesioniștii care îl deservesc oferă consiliere personalizată, garantând drepturi, evitând clauze abuzive sau inadecvate și stabilirea unui cadru de încredere și securitate pentru ambele părți.”

Planul de chirie al Comunitatii Madrid actioneaza ca intermediar intre proprietari si chiriasi si ofera asigurare de neplata a chiriei pe o perioada de pana la 24 de luni, asistenta juridica gratuita, sau consiliere privind deducerile fiscale de care partile pot beneficia in declaratia de chirie. , printre alte servicii.

Această inițiativă a fost implementată în 2008 pentru a stimula piața de închiriere, a limita prețurile, a mobiliza locuințele goale și a oferi un management profesional și cuprinzător. În acești cincisprezece ani de viață au fost înregistrate peste 73.000 de proprietăți și a fost facilitat accesul la o locuință pentru peste 165.000 de persoane, peste 30 pe zi, dintre care 50.000 au sub 35 de ani.

Aceasta și multe alte măsuri ale Guvernului de la Madrid au contribuit la ca ratele de închiriere din regiune să depășească cu aproape 6 puncte media națională, situându-se la 24,6%, cu doar 5 puncte în urma recordurilor europene, potrivit Studiului Continuu al Gospodăriilor al Institutului Național de Statistică ( INE).

Comunitatea Madrid are o Strategie Globală pentru Locuințe cu nouă linii de acțiune și 37 de măsuri care urmăresc creșterea stocului de locuințe, în special pentru tineri, și crearea celor mai mari hub a construcţiilor industrializate din Spania.

Alte propuneri ale Executivului regional în această materie sunt Planul Vive, care oferă proprietăți spre închiriere; My First Home, care oferă credite ipotecare celor sub 35 de ani; Planul Young Solution pentru ca același grup să poată închiria cu mai puțin de 600 de euro; sau Planul Rejuvenece Madrid care încurajează reabilitarea apartamentelor goale pentru a crește oferta.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reduce întârzierea plăților la zero în contractele de închiriere de locuințe din Planul Alquila