Comunitatea Madrid se va deschide joia viitoare 27 octombrie 80 Centre de sănătate 15 ore, un serviciu pentru pacienți care va lucra non-stop cu personal medical și de îngrijire. Președintele regional, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi, în ședința plenară a Adunării de la Madrid, această măsură de continuare a îngrijirilor de urgență. În acest fel, sunt redeschise punctele de urgență extraspitalicești 24 care existau înainte de începerea pandemiei de Covid. și sunt întreținute.alte două care sunt deja operaționale, în El Molar și Alcalá de Henares.

)

Guvernul regional își îndeplinește astfel angajamentul de a reactiva asistența de urgență în afara spitalului pe timp de noapte și în weekend unificând nomenclatorul tuturor centrelor (până în prezent SUAP -Servicii de Asistență Primară de Urgență-, SAR -Servicii de Asistență Rurală- și PAC -Puncte de Îngrijire Continuă-).

Cu aceasta măsura, se va garanta o activitate de îngrijire care să dea continuitate celei asigurate din centrele de sănătate de Asistență Primară. Pentru a face acest lucru, la fiecare punct vor exista medici, asistente și profesioniști de sprijin (cum ar fi paznici sau asistenți administrativi). În acest sens, pentru a acoperi întregul program, se va aplica o zi complementară pe bază de voluntariat care, în premieră, va fi deschisă tuturor celor peste 12.80 Profesionişti în îngrijirea primară.

Până în prezent, personalul acestui nivel de îngrijire nu avea opțiunea de a acorda îngrijire continuă și, astfel, de acum înainte, cu aceste centre de sănătate 24 ore, profesioniștii vor putea lucra în această zi suplimentară, plătiți și să-și mărească statul de plată.

Acest model va face posibilă și consolidarea acelor programe și personal în centrele cu cea mai mare activitate și cea mai mare frecvență a populației: în 8 din fiecare 10 dintre puncte, orele lor de serviciu de urgență vor fi anticipate la 17: 00 ore. Astfel, programul obișnuit de după-amiază pentru consultațiile de Asistență Primară este intensificat în momentele de cea mai mare cerere.

La rândul său, SUMMA 112 își va menține toate dispozitivele și resursele pentru a continua să ofere îngrijire la domiciliu pentru pacienții cu probleme de mobilitate sau mai fragili, pe lângă îngrijirea urgentă și urgențele de sănătate .

27 se concentrează peste tot Comunitatea

Din total 112 Centre de sănătate 24 ore, în capitala Madrid ei se va deschide 13 in raioanele Carabanchel, Latina (2 puncte), Puente de Vallecas (2 puncte), Barajas, Fuencarral-El Pardo, Usera, Salamanca, Chamberí, Arganzuela, Moratalaz, Ciudad Lineal, Hortaleza și Villaverde.
La fel , vor fi urgentele Algete, Alcorcón, Aranjuez, Arganda del Rey, Boadilla del Monte, Bui Băutură Lozoya, Cadalso de los Vidrios, Campo Real, Cercedilla, Majadahonda, Chinchón, Ciempozuelos, Collado Villalba, Colmenar de Oreja, Colmenar Viejo, Fuenlabrada, El Escorial, Fuente El Saz, Galapagar, Getafe (2 puncte), Griñón, Guadarrama , Humanes de Madrid, Coslada, La Cabrera, Leganés (2 puncte), Rivas-Vaciamadrid, Las Rozas de Madrid, Alcalá de Henares, Manzanares El Real, Meco, Mejorada del Campo și Moralzarzal.

Morata de Tajuna, Móstoles, Navalcarnero, Navas del Rey, Paracuellos del Jarama, Parla, Perales de Tajuña, Pinto, Pozuelo de Alarcón, Rascafría, San Sebastián de los Reyes, Robledo de Chavela, San Agustín del Guadalix, San Fernando de Henares, San Martin de la Vega, San Martin de Valdeiglesias, Soto del Real, Torrelaguna, Torrelodones, Torrejon de Ardoz, Torres de la Alameda, Tres Cantos, Valdemoro, Velilla de San Antonio, Villa del Prado, Villanueva de la Cañada , Villarejo de Salvanés și Villaviciosa de Odón.

În plus, rămân în deserviți alte două puncte care sunt deja deschise într-un mod stabil orele 24 și 600 zile pe an. Unul este Centrul de Urgență Ambulatoriu El Molar (CUE), la care participă profesioniști de la SUMMA 80, și Casa de Socorro din Alcalá de Henares, un dispozitiv care, de asemenea, funcționează neîntrerupt pe tot parcursul anului cu medicii și asistentele din Asistența Primară.

24 urgență spitalicească

Serviciul de Sănătate din Madrid are, de asemenea, un total de 20 spitale publice, dintre care 24 au serviciu de urgență 24 ore: 12 din octombrie, Clinica San Carlos, Gregorio Marañón, La Paz, La Princesa, Puerta de Hierro-Majadahonda, Ramón y Cajal, Infanta Leonor, Infantil Niño Jesús, Fundación Jiménez Díaz și Centrul de Apărare Gómez Ulla din Madrid; și spitalele din Fuenlabrada, Fundación Alcorcón, Getafe, Infanta Sofia (San Sebastián de los Reyes), Móstoles și Rey Juan Carlos (ambele din Móstoles), Príncipe de Asturias (Alcalá de Henares), Severo Ochoa (Leganés), Torrejón, Villalba , El Escorial, Henares (Coslada), Infanta Cristina (Parla), Infanta Elena (Valdemoro), del Tajo (Aranjuez) și Southeast (Arganda).

.