#Madrid –

Spitalul Public Universitar La Paz din Comunitatea Madrid a primit astăzi Premiul UNICEF 2023 la categoria Transformă, care recunoaște angajamentul și efortul Unității sale de boli cardiace congenitale de a schimba în mod semnificativ viața oamenilor și de a avansa în apărarea drepturilor incluse în Convenția cu privire la drepturile copilului. Ecusoanele au fost prezentate astăzi la sediul Centrului Superior de Cercetări Științifice (CSIC) în cadrul unui eveniment prezidat de PS Regina Letizia.

Juriul a apreciat o lucrare care transformă în fiecare an viețile a sute de copii care se nasc cu boli cardiace congenitale și care, după intervenția și îngrijirea acestei echipe multidisciplinare, considerată una dintre cele mai bune din lume, reușește ca calitatea vieții acestora să se îmbunătățească. vizibil. Ei au luat în considerare, de asemenea, vocația lor de a ajuta copiii și devotamentul lor complet pentru a obține supraviețuirea și dezvoltarea deplină a pacienților copii.

Unitatea recunoscută de UNICEF îi tratează și însoțește din perioada fetală până la vârsta adultă. Aceste boli au trecut de la a fi o problemă a copilăriei la a fi și o problemă a adulților. Datorită progreselor realizate în ultimele decenii în tratamentele chirurgicale, cateterizări și tratamente farmacologice, supraviețuirea copiilor s-a schimbat radical, care astăzi sunt adulți cu probleme cardiologice cronice.

Din acest motiv, Spitalul La Paz are un Program de Tranziție, coordonat de serviciile de Pediatrie și Cardiologie pentru adulți, pentru a asigura continuitatea îngrijirilor într-un mediu de încredere și securitate care să permită pacientului să preia controlul asupra problemei sale de sănătate.

Aproape 250 de profesioniști din această unitate multidisciplinară sunt implicați în tratamentul bolilor cardiace congenitale severe. Serviciile de Cardiologie și Chirurgie Cardiacă Pediatrică și personalul de Asistentă lucrează îndeaproape cu alții precum Cardiologie Adulți, Obstetrică, Anestezie Pediatrică, Terapie Intensivă Neonatologie Pediatrică, diverse specialități pediatrice, servicii centrale, Psihologie, Psihiatrie, Asistență Socială, printre altele.

Această Unitate de înaltă specializare a oferit îngrijiri în cursul anului 2022 unui număr de 1.691 de pacienți copii și adulți, 213 noi, iar aproximativ jumătate proveneau din alte centre de sănătate și din alte comunități autonome.

Referință națională

La Paz este recunoscut ca un centru de referință și excelență în domeniul sănătății pentru activitatea sa de asistență medicală, de predare și de cercetare și este, de asemenea, Centru național de referință (CSUR) pentru îngrijirea a 28 de patologii complexe, precum și transplanturi în copilărie.

În acest domeniu, 2022 a fost anul în care s-au efectuat cele mai multe transplanturi de aceste caracteristici, cu un total de 12, dintre care 9 au fost efectuate la copii și adolescenți. În plus, anul s-a încheiat cu implantarea unei noi console de inimă artificială, mai mică, care facilitează mobilitatea și activitatea copiilor care așteaptă un transplant de inimă.

Serviciul de Cardiologie Pediatrică a efectuat anul trecut în total 5.662 de consultații și 280 de cateterizări la copii pentru diferite patologii, pe lângă cele congenitale. La rândul său, Secția de Chirurgie Cardiacă pentru Copii a tratat 236 de pacienți cu o supraviețuire de 96% în 2022. Au fost efectuate și 326 de proceduri, inclusiv 188 de intervenții chirurgicale cardiotoracice majore.

Acest centru public a lansat anul acesta și Consiliul Experiența Pacienților în Unitatea de Cardiopatie Congenitale, pentru a îmbunătăți experiența pacienților și a realiza o evaluare externă a îngrijirilor acordate. Datorită acestui proiect, profesioniștii cunosc aspecte de primă mână care trebuie îmbunătățite în abordarea îngrijirii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, premiată pentru activitatea Unității de boli cardiace congenitale a Spitalului Public La Paz