#Madrid –

Comunitatea Madrid urmează să redeschidă mâine Linia 9 de metrou între stațiile Columbia și Príncipe de Vergara, după finalizarea lucrărilor de renovare efectuate în luna august.

Mai exact, au fost aduse îmbunătățiri la sistemele de hidroizolație, tavanele și finisajele interioare, iar azbestul a fost îndepărtat din bolțile și din diferite încăperi tehnice de la Núñez de Balboa, Concha Espina, Cruz del Rayo și Avenue of America.

Mai mult, în cazul acestora din urmă, lucrările au coincis cu acțiunile planificate pentru această stație în cadrul Planului de Accesibilitate și Incluziune a Metroului Madrid, care presupune instalarea a zece lifturi, implementarea de noi ieșiri de urgență și înlocuirea tuturor semnalizării.

De asemenea, în această perioadă, Comunitatea Madrid a lansat un serviciu alternativ gratuit de autobuz pentru utilizatorii Metroului, care a acoperit traseul de suprafață afectat de lucrări.

Pe de altă parte, planul de îndepărtare a azbestului din rețeaua suburbană Madrid, care a început în 2018 și este programat să se încheie în 2028, are o investiție de 170 de milioane de euro, dintre care peste 62 de milioane au fost deja executate. De la începuturi, au fost scoase la licitație peste o sută de contracte pentru eliminarea acestui element de trenuri și facilități.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid redeschide mâine linia 9 de metrou între stațiile Columbia și Príncipe de Vergara