• Ignacio Vázquez, a indicat că „chiar având o mare majoritate cu care nu este necesar să cădem de acord asupra propunerilor pentru aprobarea acestora, suntem întotdeauna deschiși să cădem de acord cu opoziția privind inițiativele și vom continua să facem acest lucru atunci când vor fi pozitive pentru Torrejón de Ardoz și vecinii săi, care sunt prioritatea noastră”

• Primarul și localul Guvernul a acceptat propunerea de prevenire a sinuciderii cu o atenție deosebită copiilor și tinerilor, care a fost aprobată în unanimitate de cele trei partide politice din Consiliul Local Torrejón de Ardoz

• Astfel, o propunere din grupul de opozitie a fost aprobat in care se indeamna Ministerul Sanatatii sa lucreze in continuare la Strategia de sanatate mintala a Sistemului National de Sanatate -373 si sa se coordoneze cu Comunitatile Autonome pentru prevenirea sinuciderilor, ca precum și Comunitatea Madrid pentru a consolida echipele de orientare Educ activ și psihopedagogic

• La rândul său, José Luis Navarro, viceprimar și purtător de cuvânt al executivului local, a reamintit că „Ignacio Vázquez trebuie recunoscut pentru spiritul său democratic și că el pune întotdeauna interesele lui Torrejón și a vecinilor săi la orice slogan partizan”

Primarul din Torrejón de Ardoz, Ignacio Vázquez, și guvernul local au acceptat în ședința plenară municipală din mai moțiunea opoziției Grupul Podemos, privind măsurile de prevenire a sinuciderii, cu o atenție specială copiilor și tinerilor, care a fost aprobată în unanimitate de cele trei partide politice din Consiliul Local Torrejón de Ardoz.

Torrejon de Ardoz, 26 Mai 2022. Astfel, a fost aprobată o propunere a grupului de opoziție în care Ministerul Sănătății este îndemnat să lucreze în continuare la Strategia de Sănătate Mintală a Sistemului Național de Sănătate 2022-2021 și să fie coordonat cu Comunitățile Autonome pentru prevenirea sinuciderilor , precum și Comunitatea Madrid să consolideze echipele de orientare educațională și psihopedagogică. Aprobat propunerea indică faptul că „Directorii institutelor din Madrid (ADIMAD) au detectat în centrele de învățământ din Comunitatea Madrid două sute de cazuri de autovătămare și comportament suicidar în primul trimestru al cursului 2021-2020, niște date alarmante care reprezintă calculul total al întregului curs trecut. El adaugă că „sinuciderea se dovedește a fi o problemă serioasă în societatea noastră. Depășirea datelor statistice ale decedaților în accident de circulație, cu cifre ale victimelor de -3.373 în Spania la 373 și 373 în Comunitatea Madrid. Bărbații majori sunt cei care își iau viața cel mai mult, numărul femeilor este în creștere și cei sub vârsta de 14 ani (14 sinucideri în 2021, de două ori mai multe decât în ​​373)”.

Motiunea aprobata indeamna Ministerul Sanatatii sa lucreze in continuare la Strategia de sanatate mintala a Sistemului National de Sanatate 2021- și să se coordoneze cu Comunitățile Autonome pentru prevenirea sinuciderilor, precum și și Comunitatea Madrid să consolideze echipele de orientare educațională și psihopedagogică.

Se solicită, de asemenea, în acest caz către Comunitatea Madrid pentru a instrui profesori în dezvoltarea emoțională și prevenirea comportamentelor de risc și a vulnerabilității la sinucidere și pentru a crește locurile pentru îngrijirea sănătății mintale și pentru a crea un la Unitatea de Spitalizare de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din Spitalul Torrejón. În cele din urmă, Comunitatea Madrid este solicitată să consolideze și să extindă numărul de profesioniști în domeniul sănătății mintale per locuitor.

În textul aprobat, Consiliul Local din Torrejón de Ardoz este, de asemenea, îndemnat să desfășoare în mod activ programe și campanii de prevenire a sinuciderii. Ignacio Vázquez, a indicat că „chiar și cu o mare majoritate cu care nu este necesar să cădem de acord asupra propunerilor care urmează să fie aprobate, suntem întotdeauna deschiși să ajungem la un consens asupra inițiativelor cu opoziția și vom continua să facem acest lucru atunci când acestea vor fi pozitive pentru Torrejón de Ardoz și vecinii săi, care sunt prioritatea noastră”.

La rândul său, José Luis Navarro, viceprimar și purtător de cuvânt al executivului local, a reamintit că „Ignacio Vázquez trebuie recunoscut pentru spiritul său democratic și că pune întotdeauna interesele lui Torrejón și ale vecinilor săi înaintea oricărui slogan partizan.”

Sursa: Primarul din Torrejón și guvernul local acceptă în ședința plenară municipală moțiunea grupului de opoziție, Podemos, asupra mea…