#Madrid –

Comunitatea Madrid inaugurează sâmbăta viitoare Canal Baila pentru a prezenta în premieră la Teatros del Canal lucrările creatorilor și companiilor programului de rezidență al Centrului Coregrafic Canal. Spectacolele includ Candela Capitán sau Jesús Benzal și grupuri precum HURyCAN, Elephant in the black box sau Danzarte, care vor reflecta asupra diferitelor probleme de actualitate într-un program care se va încheia pe 22 octombrie.

Cu inițiativa culturală a canal de dans prezentat astăzi Guvernul regional ajută la desfășurarea creației, susține cercetarea și investigația în noile limbaje coregrafice ale dansului contemporan.

Teatros del Canal, prin Centrul Coregrafic Canal, convoacă și realizează anual 30 de reședințe: 10 creative ( cărora le corespunde expoziția canal de dans) și 20 de cercetare. canal de dans Integrează 10 spectacole, dintre care două funcții vor fi oferite în Sala Negra a Teatros del Canal, iar la finalul primului, creatorii săi vor ține o întâlnire cu publicul.

Expoziția se deschide sâmbătă, 2 septembrie cu singuro creație de dans contemporan a tânărului sevillian Candela Capitán pentru cinci interpreți și computere și o platformă de transmisie web pe net. Piesa explorează supraexpunerea corpului feminin în era comunicării digitale și sub efectele globalizării.

străpunge, a companiei din Madrid Elefant în cutia neagrăeste liber inspirat de livada de cireşi, de Anton Cehov, dintr-un limbaj coregrafic radical contemporan și simbolist care încearcă să facă lumină asupra realității actuale. Lucrarea, care va fi expusă pe 7 și 8 septembrie, abordează tensiunile sociale și individuale care se generează în contexte de criză și schimbări de epocă.

The Compania Canalului La Turbaun grup de dansatori hispano-americani, prezintă pe 12 și 13 septembrie lucrarea Imagini corporale: efect migratoro propunere care articulează identitatea și migrația, cu corpul ca o biografie alcătuită din două culturi: cea de origine și cea de gazdă.

Ce se întâmplă într-o clipăal coregrafului andaluz Jesús Benzal (16 și 17 septembrie), este un proiect artistic pentru șase interpreți care urmărește să stabilească o relație directă între timp și instantaneu și creație.

De la chotis la Movida de la Madrid

În madrileña, Cristina Cazorla invocă școala bolero de dans spaniol. Pe 21 și 22 septembrie, coregrafa oferă o plimbare prin orașul ei, obiceiurile și esența lui prin dans și muzică. O călătorie prin muzică la fel de reprezentativă pentru oraș precum chotis și vremuri și medii precum Madridul elegant și goyaesc al Habsburgilor, actuala metropolă vertiginoasă, copla și Movida Madrid.

Iată un act romantic (26 și 27 septembrie), a creatorului canar Richard Mascherin, se adâncește în ideea iubirii romantice prin intermediul a trei personaje. Piesa este o reacție la bombardarea actuală de stimuli și la acumularea de neoprit de obiecte care confortează, dăunează și anulează.

Pe baza relației dintre autori și interpreți, Patricia Guerrero și Alfonso Losa oferă spectacolul de flamenco Alt ego (30 septembrie și 1 octombrie). Reunește două corpuri care se descoperă prin dans, stimulând reacțiile lor cele mai viscerale, unde acțiunea scenică rezultată din această conexiune creativă se plimbă în căutarea alter-ului său.

Cortina de dantelă (5 și 6 octombrie), de Aldo Ruiz, Paloma Calderón și GNP Producciones, este o odă plăcerii femeilor în societatea contemporană. O creație de dans-teatru în care trei femei se dezbracă înăuntru înaintea celor care le privesc.

HURYCANfondată de Arthur Bazin și Candelaria Antelo, a creat salvează (14 și 15 octombrie), o călătorie coregrafică în care se folosește ca simbol un salvator, îmbină călătoria amestecului și aculturației societăților, cea a evoluției tehnice și genetice, cea care vede ființe forțate să se schimbe, forțate să se schimbe. adaptează-te pentru a trăi, a crește sau a transcende.

canal de dans se încheie pe 21 și 22 octombrie cu flamenco de te dansează și memoria sa despre poetul Miguel Hernández. Amintirea care nu se oprește. Miguel Hernandez Se bazează pe poezii ale scriitorului din Alicante. Compania aduce un omagiu unei figuri a cărei imagine și memorie sunt încă vii, dând mișcare versurilor sale.

Mai multe informații în www.teatroscanal.com/centro-danza-madrid/

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează Canal Baila cu creația coregrafică ca protagonist