#Madrid –

Comunitatea Madrid a primit peste 50.000 de vizitatori la expoziția Ultimele zile ale lui Tartesus, de când a fost inaugurată pe 28 martie. Organizat de Muzeul Regional de Arheologie și Paleontologie, acesta devine, alături de Otzi și Leagănul Umanității, una dintre cele mai vizitate trei expoziții temporare pe zi din istoria centrului situat în Alcalá de Henares.

Acest succes de public a contribuit la adăugarea acestuia, în ultimele săptămâni, de Primele chipuri ale lui Tartesussculpturile cu cinci fețe sculptate în piatră găsite la situl Casas del Turuñuelo (Badajoz) în timpul ultimei campanii de săpături din aprilie 2023.

Astfel, de când au fost expuse publicului la muzeu pe 14 iulie, 9.556 de persoane au venit să vadă aceste figuri enigmatice, mânate de ocazia de a admira în persoană una dintre cele mai importante descoperiri recente ale arheologiei spaniole. Sunt câteva fragmente de sculptură în piatră corespunzătoare a cinci capete care ar face parte dintr-un relief, două dintre ele într-o stare foarte bună de conservare.

În plus, interesul enorm trezit în raport cu această cultură a făcut ca seria de conferințe bare tartesus, organizat de muzeu și desfășurat în paralel cu expoziția, a avut un număr neobișnuit de participanți și a acumulat peste 45.000 de vizualizări pe canalul său de YouTube. De asemenea, a fost necesară retipărirea celor două cataloage publicate de instituție cu privire la conținutul expoziției.

Ultimele zile ale lui Tartesuscare va rămâne deschis până pe 24 septembrie, este curatoriat de Sebastián Celestino Pérez, membru al CSIC și director al Institutului de Arheologie din Mérida, și de Enrique Baquedano, director al Muzeului Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid.

Poate fi vizitat atât gratuit în timpul programului normal al Muzeului (de marți până sâmbătă, de la 11:00 la 19:00 și duminica și de sărbători, de la 11:00 la 15:00), cât și prin excursii ghidate la sfârşit de săptămână.în zilele lucrătoare şi de sărbători la diferite ore (sâmbătă la 12:00, 13:00, 16:00 şi 17:00; duminica şi sărbători la 12:00 şi 13:00), în ambele cazuri gratuit.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid primește peste 50.000 de vizitatori în expoziția Ultimele zile ale Tarteso