#Madrid –

Comunitatea Madrid a elaborat o serie de recomandări pentru tăierea și tăierea și utilizarea ulterioară a lemnului și a lemnului de foc. Acestea sunt destinate autoconsumului în pădurile care nu sunt gestionate de Administrația regională și sunt limitate la uz casnic (necomercial). Executivul regional recomandă ca eliminarea rămășițelor să se facă de preferință prin zdrobire sau ciobire, în timp ce, pentru a continua arderea, trebuie să se solicite o autorizație sunând la numărul gratuit 900 181 628, cu cel puțin cinci zile înainte.

În plus, pentru a minimiza inconvenientele faunei protejate, lucrările ar trebui să fie efectuate de preferință în perioada 1 septembrie – 15 februarie. Dacă se prelungește, în perioada cuprinsă între 16 februarie și 30 august, se va asigura că nu provoacă perturbări cuibăririi speciilor de păsări incluse în Catalogul regional al speciilor pe cale de dispariție al Comunității Madrid.

La cei de gen quercus (stejar, stejar, stejar biliar…) perioada de tăiere și tăiere este de la 1 noiembrie până la 1 aprilie. Ramurile cu un diametru mai mare de 20 de centimetri, măsurate la locul tăierii, nu pot fi tăiate. De asemenea, nu este permisă tăierea picioarelor de mai mult de 20 de centimetri în diametru normal (măsurat la o înălțime de 1,30 metri de sol) sau 25 în diametru măsurat la baza acestora.

Dacă picioarele au mai mult de 10 centimetri în diametru normal (măsurat la o înălțime de 1,30 metri de sol), acesta nu poate fi tăiat. a făcut fie Gunoi. Aceste tehnici constau în tăierea tuturor copacilor dintr-o zonă și îndepărtarea copacilor purtători de lemn cu mașini grele, smulgerea cioturilor.

În ceea ce privește frasinul, tăierea trunchiului acestora pentru a produce muguri, cunoscută sub denumirea de polarding, se poate efectua în perioada 15 august – 1 martie. Tăierea și tăierea acestor arbori și a restului speciilor pot fi efectuate pe tot parcursul anului, respectând perioadele de excludere indicate de Planul special de urgență de protecție civilă pentru incendii forestiere din Comunitatea Madrid (INFOMA) în ceea ce privește utilizarea utilaje și, după caz, eliminarea resturilor prin ardere.

Mai puțină sarcină administrativă datorită declarației responsabile

De asemenea, Ministerul Mediului, Agriculturii și Internelor ne reamintește că este necesară procesarea declarației responsabile pentru a desfășura această activitate. Prin aceasta, guvernul regional simplifică managementul prin reducerea sarcinilor administrative, așa cum se precizează în ceea ce este cunoscut sub numele de Legea Omnibus, aprobată în decembrie anul trecut.

Această procedură poate fi depusă oricând, dar se va accepta doar maximum una pe an pentru fiecare fermă, munte sau unitate de management. Pentru a face acest lucru, este necesar să completați formularul aflat pe site (https://sede.comunidad.madrid/comunicaciones-declaraciones/declaracion-responsable-arov-forestal) și îl trimite prin înregistrare la Direcția Generală Biodiversitate și Resurse Naturale.

Aceștia nu vor fi nevoiți să solicite autorizație sau să prezinte o declarație responsabilă atunci când utilizarea se realizează de către titularul drepturilor sau persoana împuternicită în cazul tufurilor cu înălțimea mai mică de 1,5 metri, a speciilor neprotejate și pe suprafețe. care nu depășesc 1.000 de metri pătrați pe an.

Nici nu vor trebui să facă acest lucru pentru ramurile moarte sau căzute sau în cazul tăierilor de arbori necesare efectuării lucrărilor sau a altor lucrări autorizate corespunzător, precum și atunci când administrația silvică a intervenit în procedura administrativă corespunzătoare.

Restul sunt supuse autorizarii exprese din partea Ministerului Mediului, Agriculturii si Internelor. Desfășurarea acestor acțiuni pe teren intravilan, care va necesita autorizație de la Consiliul Local corespunzător, nu este inclusă în această procedură.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid pregătește recomandări pentru tăierea și tăierea lemnului și a lemnului de foc în păduri de uz casnic