#Madrid –

Comunitatea Madrid a investit 12 milioane de euro în îmbunătățirea competitivității întreprinderilor din regiune, printr-o cerere de ajutor pentru 2022 și 2023 destinată lucrătorilor independenți și IMM-urilor din sector care implementează măsuri de eficiență energetică, optimizarea logisticii și digitalizarea afacerii tale.

Până în prezent, au fost deja acordate 90% din subvenții, care au beneficiat de 196 de proiecte de asociații și companii și care sunt finanțate din fonduri europene. 74% s-au dedicat inițiativelor de transformare digitală și la punctul de vânzare; restul de 26% la acțiuni privind economia circulară și îmbunătățirea lanțurilor de aprovizionare.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Rocío Albert, a făcut referire la aceste cifre în timpul vizitei sale la lansare Sepiia textile, un brand de modă sustenabilă care a câștigat mai multe premii naționale datorită angajamentului său față de inovație cu țesături rezistente la pete și antirid și care a primit stimulente de la guvernul regional de aproape 170.000 de euro pentru acțiuni atât în ​​magazinul său fizic, cât și pe site-ul său.

Albert a subliniat că „mulțumită acestor instituții economia și piața muncii se mișcă, iar treaba noastră este să eliminăm toate obstacolele administrative și birocratice pentru a nu le împiedica inițiativa, și să încercăm să le stimulăm activitatea de la nivel fiscal și cu ajutoare. precum cele pe care le-a primit Sepiia”.

Cu 255.068 de angajați, conform datelor din Sondajul Populației Active și 63.644 de magazine care generează în jur de 5,9% din Produsul Intern Brut regional, comerțul cu amănuntul este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei de la Madrid. Acest lucru se reflectă în vânzările sale, care au crescut cu 9,5% între ianuarie și septembrie a acestui an, față de aceeași perioadă din 2022, cu aproape trei puncte mai mult decât media națională, care s-a situat la o creștere de 6,7%.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 12 milioane în ajutor care a îmbunătățit deja competitivitatea a aproape 200 de întreprinderi