#Madrid –

Comunitatea Madrid a aprobat o modificare a bugetului de 6,5 milioane de euro a companiei publice Planifica Madrid cu scopul de a întreprinde diferite acțiuni supramunicipale ale Programului Regional de Investiții (PIR) 2022/26 în mai mult de o duzină de locații.

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a subliniat că funcția principală a acestei organizații este „a fi un instrument de dezvoltare locală, în slujba municipalităților”. Și a adăugat că „este un instrument executiv și de management foarte eficient pentru a efectua lucrări majore de care beneficiază madrilenii, cum ar fi, de exemplu, construcția noului sediu judiciar din Torrejón de Ardoz”.

Dintre lucrările care vor fi realizate cu această dotare, se remarcă remodelarea unor infrastructuri rutiere atât de importante precum Paseo de Juan de Borbón din Situl Regal San Lorenzo de El Escorial, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO; sau construirea de parcări în afara centrului istoric al orașului Prádena del Rincón, care va facilita circulația prin acesta. De asemenea, se va întreprinde și adaptarea traseului zootehnic Cordel del Segoviano, între Galapagar și Villanueva del Pardillo; și condiționarea drumului Juan de Goyeneche între Olmeda de las Fuentes și Nuevo Baztán.

Un alt dintre proiectele notabile este extinderea centrului de îngrijire pentru bătrâni din Gargantilla del Lozoya și Pinilla de Buitrago; și reabilitarea unui conac istoric, o bijuterie a sgraffito-ului segovian, care va deveni renovat Muzeul Picasso din Buitrago del Lozoya.

Noi stații de pompieri și dotări în municipii

De asemenea, această companie publică va începe procesul de construire a patru noi stații de pompieri în orașele Cobeña, Loeches, Villanueva de la Cañada și Villarejo de Salvanés; și va fi creat un nou sediu al Commonwealth-ului Serviciilor Sociale din Sierra Norte.

Pe de altă parte, administrația regională va efectua, de asemenea, lucrări de asfaltare și reînnoire a rețelei în orașele Colmenarejo și Galapagar, precum și construcția unui Centru unificat de protecție civilă și de urgență din sud-vest, în El Álamo.

Investiția totală preconizată pentru toate aceste acțiuni supramunicipale ale PIR este mai mare de 30 de milioane de euro, care vor fi executate în anii bugetari pe măsură ce progresează. În plus, Planifica Madrid va fi responsabilă cu realizarea diferitelor renovări în clădirile publice din regiune pentru a le face mai accesibile, mai eficiente energetic și mai sigure.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va investi 6,5 milioane de euro pentru acțiuni supramunicipale într-o duzină de locații