#Madrid –

Comunitatea Madrid majorează cu 11,5 milioane de euro bugetul alocat ajutorului pentru angajarea tinerilor și a persoanelor cu dizabilități în 2023. Consiliul Guvernului a autorizat astăzi majorarea creditului disponibil pentru două programe ale Ministerului Economiei, Trezoreriei și Angajare.

În primul rând, 7 milioane sunt alocate pentru finanțarea costurilor salariale ale persoanelor cu dizabilități angajate în Centrele Speciale de Angajare (SEC) din regiune, cu scopul de a promova integrarea profesională a acestui grup. Aceste subvenții se adaugă la suma planificată inițial pentru acest an, ajungând la o cifră de 82 de milioane de euro, care va acoperi 50% din cheltuielile salariale ale lucrătorilor cu nevoi speciale.

Consiliul Guvernatorilor a mai dat undă verde la 4,5 milioane de euro lucrătorilor independenți, companiilor și entităților private non-profit pentru a angaja tineri sub 30 de ani, fie pe perioadă nedeterminată, fie combinând formarea cu angajarea. Această sumă se adaugă bugetului inițial de 9 milioane de euro aprobat pentru aceste acțiuni în 2023.

Suma eligibilă este de 5.500 de euro, care crește cu 500 dacă este femeie și cu 2.000 pentru primul lucrător în cazul liber-profesionistului. Se estimează că peste 1.100 de tineri sub 30 de ani vor beneficia de aceste programe pentru accesul pe piața muncii.

Toate aceste stimulente pot fi solicitate electronic prin intermediul Sediul electronic al Comunităţii Madrid

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid majorează ajutorul pentru angajarea tinerilor și a persoanelor cu dizabilități cu 11,5 milioane de euro