#Madrid –

Comunitatea Madrid începe în acest an școlar 2023/24 implementarea planului său destinat școlilor publice cu un procent ridicat de elevi cu nevoi specifice de sprijin sau compensare educațională. Această măsură anunțată de președintele Executivului regional, Isabel Díaz Ayuso, în cadrul recentei Dezbateri de Investitură, va începe să fie aplicată în 10 centre de învățământ din regiune în cursul care va începe săptămâna viitoare în regiune.

Este vorba despre școli publice cu un procent mai mare de acest tip de elevi și în care administrația regională urmează să investească în jur de 2 milioane de euro pentru îmbunătățirea calității educaționale a 3.200 de copii preșcolari și primari. Acest lucru a fost evidențiat astăzi de ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, în cadrul apariției sale la Real Casa de Correos după ședința Consiliului de Guvern.

Această inițiativă este un angajament al guvernului regional prin care vor fi alocate 20 de milioane de euro pentru acțiuni specifice de sprijin pentru școlari, profesori și structura organizatorică, cu scopul de a reduce absenteismul școlar, de a îmbunătăți climatul de conviețuire și integrare și de a crește posibilitățile de academie. succes.

În acest scop, Ministerul Educației și Universităților a stabilit criterii și indici pentru a încorpora treptat centre în acest program, care pe tot parcursul legislaturii va ajunge la 12.400 de elevi din 40 de școli publice.

Planuri specifice pentru fiecare centru

În fiecare centru, un plan specific de transformare și îmbunătățire va fi conceput pentru a-și spori oportunitățile și punctele forte. De asemenea, va fi stabilit un program de formare pentru echipa de conducere și profesorii din aceste centre și va fi facilitată stabilitatea în forța de muncă.

În plus, personalul didactic va fi majorat cu 160 de profesioniști, cu profil de cadre didactice specializate în Pedagogie Terapeutică, Auz și Limbă și compensare educațională, precum și cadre didactice din specialitățile de orientare educațională și servicii comunitare.

Pe de altă parte, vor fi facilitate măsurile obișnuite de abordare a diversității de natură organizațională și metodologică. De asemenea, vor avea o prevedere mai mare pentru cheltuieli de funcționare și monitorizare atentă de către inspecția educațională. În cele din urmă, dorim să formăm o rețea care să integreze centrele participante pentru a împărtăși experiențe și a desfășura activități comune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe să își implementeze planul pentru școlile publice cu un procent ridicat de elevi cu nevoi specifice