#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi anul acesta 1,7 milioane de euro în sectorul comercial și artizanal de vânzare cu amănuntul pentru a-i ajuta să își modernizeze și să-și digitalizeze afacerile. Consiliul de Guvern a aprobat astăzi o nouă cerere de subvenții pentru lucrări de extindere, transformare și renovare în unități și ateliere ale lucrătorilor independenți și al întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care va acorda prioritate companiilor care au peste cincizeci de ani.

Printre activitățile finanțate de Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă se numără implementarea măsurilor de economisire a energiei, introducerea elementelor de securitate tehnologică, eliminarea barierelor arhitecturale, achiziționarea de mobilier de specialitate, precum și achiziționarea de echipamente informatice și software necesare managementului afacerii si progresului in vanzari pe net.

Ca noutate, anul acesta se va acorda un punctaj mai mare la scară celor care au peste 50 de ani, în sprijinul magazinelor și atelierelor emblematice și/sau centenare din regiune. Prin această măsură, este recunoscută traiectoria acestor afaceri care formează o parte substanțială din istoria și peisajul urban al Comunității Madrid.

Cuantumul subvenției va fi de 50% din investiția justificată, care trebuie să aibă minimum 500 euro în sectorul meșteșugăresc și 5.000 euro în sectorul comercial, și acoperă perioada acelor cheltuieli efectuate începând cu data de 16 septembrie a anului trecut. 15 septembrie 2023. Apelul va fi disponibil în viitorul apropiat pe sediul electronic al Comunităţii Madrid.

Aproape 800 de IMM-uri și antreprenori individuali au primit din 2016 peste 7,5 milioane de euro ajutor direct din acest program al Executivului regional.

Toate aceste stimulente pot fi solicitate electronic prin intermediul Sediul electronic al Comunităţii Madrid

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă o cerere de ajutor pentru modernizarea afacerilor cu amănuntul care au mai mult de 50 de ani