#Madrid –

Comunitatea Madrid participă la cea de-a șaptea ediție a Training for filmmakers angajați, un proiect care încearcă să promoveze realizarea de producții audiovizuale și filmări dintr-un punct de vedere eficient și prietenos cu mediul.

Promovată de Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, prin Biroul de Film din Madrid și în colaborare cu asociația Altă cale și consultantul doamna Greenfilmaceastă inițiativă se va desfășura pe parcursul a trei zile, din 29 a acestei luni până pe 1 decembrie, unde vor participa profesioniști din sector pentru a dezbate instrumentele și metodologiile utilizate în prezent în acest domeniu al creației responsabile.

Programul include cursuri de master și mese rotunde la participarea unor personalități din acest domeniu precum producătorul, Sara de la Fuente; Anna Cassina, de la Studiourile Secuoyas; managerul, Irene Méndez Andrés; sau regizoarea, Sandra Romero, care își va prezenta filmul de debut, Unde trece liniștea. De asemenea, se confirmă prezența consultanților doamna Greenfilm și Bureau Veritas, Deluxe și Carlo D’Ursi, președintele Asociației Audiovizualului din Madrid (AMA). Accesul la diferitele sesiuni este gratuit la înregistrarea pe site. Altă cale.

În 2022, Comunitatea Madrid a devenit lider național ca locație pentru filmări, cu o creștere anuală de 5% față de perioada anterioară. Din cele peste 800 de producții filmate în regiune anul trecut, aproape 49% corespund reclamelor, 13% scurtmetrajelor, 11% lungmetrajelor și 10% serialelor, în timp ce alte formate precum reportaje sau videoclipuri promoționale și muzicale ajung la 13. %. La aceasta trebuie să adăugăm cele peste 400 peteo cifră care se așteaptă să crească odată cu închiderea datelor de către Asociația Companiilor de Producție Publicitară din Spania (APCP), împreună cu alte peste 140 de proiecte audiovizuale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă cea de-a șaptea ediție a Training-ului pentru cineaști angajați