#Madrid –

Comunitatea Madrid a majorat cu un milion de euro bugetul alocat pentru repararea pagubelor din Aldea del Fresno, El Álamo, Navagalamella, Santa María de la Alameda, Sevilla la Nueva, Villa del Prado, Villamanta, Villamantilla și Villanueva de Perales, după ce trecerea DANA în septembrie trecut.

Acest nou post vizează în principal condiționarea în continuare a amenajărilor sportive și culturale, și se adaugă celor 10 milioane pentru acțiuni de urgență aprobate de Consiliul Guvernului, în sarcina Programului Regional de Investiții, în sprijinul localităților din sud-vest.

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a vizitat astăzi Villa del Prado, unde s-a întâlnit cu primarii acestor localități, iar la Aldea del Fresno a supravegheat lucrările în desfășurare și a trecut în revistă acțiunile care au fost efectuate. out. a servit „pentru a reveni cât mai curând posibil la normalitate vecinilor săi, restabilind serviciile publice esențiale și garantând mobilitatea și comunicațiile. Am angajat deja 100% din investiția destinată reconstruirii orașelor devastate de acest fenomen natural. Acum creștem suma cu 10% pentru a readuce aceste orașe din sud-vest la normal.”

Până acum, după cum a raportat García Martín, au fost finalizate aproape 180 de intervenții în 25 de zone de lucru. Printre acestea, curățarea a peste 60 de kilometri de străzi și repararea a 40 de kilometri de drumuri, după ce au îndepărtat peste 10.000 de tone de noroi și 9.000 de metri cubi de bunuri, au curățat peste 1 kilometru de canale ale râului și au furnizat 2,3 milioane de litri -apa potabila pentru salubrizarea drumurilor publice.

García Martín a reiterat angajamentul guvernului regional față de cele 179 de municipalități din regiune „nu numai în situații de urgență, ci și de zi cu zi, astfel încât vecinii săi să aibă o infrastructură bună și cele mai bune servicii publice”.

Compania publică Planifica Madrid, dependentă de Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale, se ocupă de lucrările de condiționare care includ și curățarea resturilor, defrișarea, demolările, precum și cele care vizează recuperarea și reactivarea serviciilor esențiale. public afectat.

Satul Fresno, unul dintre cele mai pedepsite

În cazul Aldea del Fresno, Complexul Sportiv Municipal Río Perales a fost renovat, unde se finalizează detaliile finale pentru a-i permite să-și reia activitatea în iminent. În acest spațiu, noroiul și vegetația care era purtată de curgerea apei au fost curățate și îndepărtate. Au fost amenajate și noile pavaje din iarbă artificială pentru terenurile de padel și tenis.

De asemenea, au fost înlocuite diverse incinte, au fost reparate instalațiile rețelei de iluminat și s-a refăcut rețeaua de suprafață pentru eliminarea apelor pluviale. La fel, in magazia modulara care este folosita ca toalete au fost reinnoite racordurile la retelele sanitare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid majorează ajutorul cu un milion de euro pentru a continua renovarea instalațiilor sportive avariate de DANA