#Madrid –

ZIUA MONDIALA A FEMEIILOR ŞI FETELOR ÎN ŞTIINŢĂ

Mai mult de jumătate dintre profesioniștii care lucrează la Institutul de Cercetare al Spitalului Universitar 12 de Octubre (i+12) sunt femei, mai exact 558 dintr-un total de 980. Din acest motiv și în contextul Zilei Internaționale a Femeii și Fetei în Știință, acest spital public din Comunitatea Madrid și-a dorit să își facă vizibil efortul și contribuția la progresul în domeniul cercetării dezvoltate de ei, cu o imagine de grup care să le transmită relevanța, nu doar cantitativ, ci și calitativ. a contribuțiilor lor științifice.

Dintre toți, aproximativ 70 sunt cercetători principali și conduc proiecte de cercetare și un total de 114 sunt cercetători clinici în grupuri de cercetare. Concret, femeile sunt majoritare în practic toate domeniile de cercetare în care activează i+12, cu o prezență deosebit de relevantă în cancer. Mulți dintre ei sunt lideri în cercetarea cancerului mamar și ginecologic; cercetare translațională în cancerul ereditar; terapii țintite pentru Oncologie de Precizie și în studii legate de Tumorile Gastrointestinale și Neuroendocrine.

Alte domenii de cercetare în care prezența femeilor este deosebit de semnificativă sunt Bolile inflamatorii și tulburările imune; Boli Infecțioase și SIDA; și Rezultate în sănătate și transformare digitală. Aceștia sunt, de asemenea, majoritatea în zona de management și reprezintă mai mult de 50% în cele 12 unități de sprijin pentru cercetare, inclusiv Innovation Support, care are un portofoliu puternic și în creștere de proiecte (inclusiv spin-off și numeroase aplicații pentru drepturi de proprietate industrială și spaniolă). mărci comerciale), precum și cele ale Genomics, Proteomics, Cytometry, Microscopy and Bioinformatics, printre altele.

Prezența și ponderea femeilor în cercetare se extinde progresiv în fiecare an. Astfel, printre cercetători Junior Sunt 127 de femei și 78 de bărbați, iar în rândul postdoctorilor, 88 de femei și 78 de bărbați, față de 146 de bărbați și 132 de femei la seniori, un grup format din cercetători cu vârsta medie între 55 și 60 de ani.

Sursa: Comunitatea Madrid – Peste 50 la sută dintre profesioniștii care lucrează în cercetare la Spitalul 12 de Octubre sunt femei