#Madrid –

Comunitatea Madrid a lansat un nou instrument digital în aplicația mobilă Metro care va permite utilizatorilor din suburbii să cunoască în timp real și în avans variabile precum gradul de ocupare și temperatura trenurilor care se află în circulație, pentru a putea alege mașina. care se potrivește cel mai bine preferințelor dumneavoastră înainte de a ajunge pe platformă.

Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a subliniat că „această dezvoltare digitală contribuie la obiectivul de modernizare a Metroului prin deservirea celui mai mare număr de persoane, îmbunătățirea condițiilor de călătorie și reducerea impactului asupra mediului”.

Aceste noi informații sunt obținute prin prelucrarea și actualizarea la fiecare 15 secunde a datelor furnizate de senzorii instalați în mașinile de pe linia 5 care acoperă traseul dintre Casa de Campo și Alameda de Osuna. Și odată ce eficiența sa a fost dovedită, această funcționalitate va fi extinsă treptat la întreaga rețea suburbană. Cu acțiuni și îmbunătățiri de genul acesta, compania publică continuă să avanseze în procesul de transformare digitală pentru a crește calitatea serviciului și a îmbunătăți confortul utilizatorilor.

Pentru a accesa această funcționalitate, selectați opțiunea Gradul de ocupație în meniul general al aplicație, indicând adresa de pe rândul 5 pe care doresc să colecteze date. Mai jos, într-un mod simplu și grafic, este prezentată poziția diferitelor trenuri aflate în circulație.

În prezent, peste 550.000 de persoane au descărcat aplicația de Metro pe dispozitivele lor mobile pentru a-și planifica și optimiza călătoriile, ceea ce le permite să aibă o cantitate mare de date legate de distanța de la cea mai apropiată stație, ora de sosire a următorului tren, starea lifturilor și a scărilor rulante, precum și informații generale despre abonamente, tarife, programe și informații de contact. În plus, datorită naturii sale interactive, utilizatorii pot trimite notificări companiei atunci când stațiile sau convoaiele trebuie curățate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează un instrument digital care anticipează temperatura și gradul de ocupare a trenurilor pentru pasagerii Metro