Festivalul de Film Alcalá de Henares / Comunitatea Madrid (ALCINE) începe ultima săptămână a ediției sale 30. După succesul în prezentarea principalelor piese care concurează în competițiile naționale și europene de scurtmetraje; inaugurarea secțiilor de cinema imersive precum ALCINE Oculto; evenimentul de deschidere cu scurtmetraje, muzică și comedie; impactul social cu ALCINE DeCalle; proiecția primelor lungmetraje Open Screen; și deschiderea expozițiilor; este timpul pentru întâlnirile cu câștigătorul premiului Ondas pentru cel mai bun actor de ficțiune Javier Cámara, regizorul Nacho Vigalondo sau vizita grupului artistic Boa Mistura.

)
Foarte polivalent, Javier Cámara va participa la o întâlnire exclusivă miercuri, 9 noiembrie, la Teatro Salón Cervantes la 20. ore pentru a-și prezenta expoziția fotografică „El Pleasure de Mirar”. Biletele pentru întâlnirea cu Javier Cámara sunt gratuite până la capacitatea maximă și pot fi ridicate de la casa de bilete a teatrului în aceeași după-amiază a evenimentului.

Și pentru a încălzi lucrurile, secțiunea Open Screen va proiecta filmul „La casa entre los cactus” de Carlota González-Adrio la 18. h pentru solo 3 euro.

Serialele fac parte din Festival

Secțiunea ALCINE EnSeries va împărtăși publicului experiențele unora dintre cei mai remarcabili profesioniști din sectorul serialelor la Corral de Comedias la 13.30h. Intrarea este liberă până la limita maximă.

Luni a început cu SERIELIZADOS Fest printr-o discuție și o selecție ulterioară de lucrări, iar marți, 8 noiembrie, va continua cu vizita lui Nacho. Vigalondo și Fernando de Felipe cu „Povestitori cu conținut. De la scurtmetraj la episodul pilot’. O oportunitate unică de a vedea două dintre cele mai strălucitoare minți ale gândirii noastre audiovizuale discutând mână în mână.

Și cu toate aceste activități intrăm în ultima zi a Festivalului, 13 în noiembrie, cu concertul popular al Orchestrei City of Alcalá. În programul său anual, acum clasic, grupul va dezvălui o selecție a celor mai reprezentative muzicale din anii 30 ai secolului trecut și până astăzi, evidențiind, printre altele, : ‘ Top hat’, ‘Singing in the rain’, ‘Broadway tunes’, ‘Seven brides for seven brothers’, ‘Funny Girl’, ‘Great showman’ sau ‘La la Land’. Sunete de cinema la Teatro Salón Cervantes la 13.00 h., care poate fi accesat pentru un bilet de 6 euro.

Acest concert de închidere va da locul Palmarés de Cortometrajes în același teatru la 19.30 ore. Se poate accesa cu un bilet de 3 euro si acest act va marca inchiderea editiei 51 ALCINE.

Și pentru a continua cu munca educațională pe care o desfășoară în școli și institute, Festivalul întreprinde anul acesta o nouă aventură aducerea scurtmetrajelor atemporale în închisoarea Madrid II cu piese care, prin temele și valorile lor, pot prezenta un interes deosebit într-un spațiu mereu complex și, poate, prea îndepărtat de societate. Astfel, Prisión Corto s-a născut cu intenția ca ea să se repete an de an și să fie un element integrator al programului de activități și ateliere ale acestui centru.

.

Sursa: Vizitele lui Javier Cámara, Nacho Vigalondo și colectivul Boa Mistura sau noua secțiune AlcineEnSerie ajung la ALCINE30 este T…