Aproximativ 100 de femei care practica prostitutia in capitala Spaniei, dar si reprezentanti ai altor organizatii non guvernamentale, au prostestat astazi pe una dintre strazile Madridului pentru lipsa legilor privind modul in care isi desfasoara activitatea.

Pentru a patra oara, prostituatele din Madrid au organizat astazi un mars de protest, format din aproximativ 100 de persoane, potrivit publicatiei online 20minutos.es, in cursul caruia au criticat politicienii si in special pe primarul capitalei, Alberto Ruiz Gallardon, care ar fi refuzat de cel putin 10 ori sa se intalneasca cu reprezentantii protestatarilor.

Ne-am saturat sa fim tinute in afara legii. Vrem ca activitatea noastra sa fie legalizata si recunoscuta ca orice munca, sa platim impozite si sa beneficiem de prestatiile Statului„, au scandat prostituatele, care cer „spatii demne si sigure” pentru practicarea prostitutiei si o legiferarea a meseriei.

Primaria Madridului aplica Planul Municipal impotriva Exploatarii Sexuale, aprobat in 2009, care urmareste in primul rand protejarea victimelor prostitutiei, dar nu reglementeaza meseria prostituatelor.

Cele care s-au manifestat pe una dintre strazile cunoscute ale capitalei, Montera, cu sloganuri ca „Nici victime, nici sclave, noi decidem!„, au impartit acadele in forma de inima si au scandat si lozinci pline de umor: „Noi prostituatele precizam: politicienii nu sunt copiii nostri!„.

In Spania, prostitutia este o „industrie” in care spaniolii consuma aproximativ 50 de milioane de euro pe zi, iar prostituatele se regasesc pe strazi, in bordeluri si in cluburi in care nu exista nici un respect pentru drepturile lor.