#Madrid –

Comunitatea Madrid a efectuat 3.247 de intervenții în această vară în zonele de scăldat ale lacului de acumulare San Juan – plajele Virgen de la Nueva și El Muro – practic la fel ca anul trecut (3.289). Dintre toți, 391 au fost de natură sanitară, fiind prezenți de dispozitivul special pe care Serviciul de Urgență Medicală (SUMMA 112) l-a dislocat în weekend și sărbători.

Restul au fost acțiuni preventive, avertismente și recomandări, evacuări în apă, monitorizarea utilizatorilor și scăldatorilor aflați în pericol, precum și a persoanelor cu obiecte gonflabile și îndepărtarea dispozitivelor periculoase.

La rândul său, operațiunea declanșată de Crucea Roșie în aceeași enclavă, de luni până vineri, a ajuns la 3.877 de acțiuni (față de 3.766 anul trecut), dintre care 3.547 corespund măsurilor preventive, atât pe uscat, cât și pe apă. odihna este distribuită între asistență medicală, salvări, runde de recunoaștere sau remorcare a altor nave, printre altele.

Aceste date corespund bilanțului de control al utilizării acvatice recreative în spațiile autorizate din această arie naturală, prin acordul dintre administrația regională și Crucea Roșie, al cărui scop este consolidarea siguranței scăldatorilor și utilizatorilor. Pentru aceasta, a existat o alocare financiară de peste 170.000 de euro, din care Executivul regional a finanțat mai mult de 70% (120.959,53), în timp ce restul a corespuns consiliilor municipale din San Martín de Valdeiglesias și Pelayos de la Presa. în care se află acest spațiu de agrement.

Cifrele oficiale au fost publicate astăzi de Agenția de Securitate și Situații de Urgență Madrid 112 (ASEM112), odată ce sezonul s-a încheiat. În 2023, în conformitate cu regulamentul Direcției Generale de Sănătate Publică, singurele locuri cu autorizație pentru scăldat din regiune au fost plajele menționate mai sus din Lacul de acumulare San Juan; Las Presillas, în Rascafría; Los Villares, în Estremera, și plaja Alberche, în Aldea del Fresno.

Colaborarea pompierilor si agentilor silvici

În plus, ASEM112 a pus la dispoziție o operațiune specială cu membrii pompierilor și agenților silvici regionali, în principal în lunile iulie și august, cu o atenție deosebită la weekend-uri, în care se solicită utilizarea socială a mediului natural.

Acțiunile pompierilor, incluși în Planul de Apărare împotriva incendiilor, s-au concentrat în primul rând pe acțiuni asupra structurilor forestiere, precum controlul combustibililor, și au colaborat și la căutarea oamenilor. În total, aceștia au intervenit la patru salvări și șase incendii.

În ceea ce privește agenții silvici, aceștia s-au ocupat de controlul corpurilor de apă în puncte ale regiunii cu valoare ecologică ridicată, pentru a garanta respectarea interzicerii scăldării acolo unde nu este permis, depunând 32 de plângeri, în principal în râul Lozoya. , atât în ​​cursurile superioare, cât și în lacuri și, mai ales, în zona La Pedriza, unde s-a observat o creștere față de alți ani.

Sursa: Comunitatea Madrid – În această vară, Comunitatea Madrid a efectuat peste 3.200 de intervenții în zonele de scăldat ale lacului de acumulare San Juan