Comunitatea Madrid a creat noi granturi care vor finanța angajarea de personal predoctoral în formare timp de patru ani începând cu 2023. Consiliul guvernatorilor a aprobat astăzi alocarea a peste 29 de milioane de euro pentru acest apel pe care îl va permite a 250 de cercetători să îl pregătească teze cu care să se obţină titlul cu menţiune de Doctorat Internaţional.

Beneficiarii vor fi universități publice sau private, Fundațiile Institutelor de Studii Avansate din Madrid (IMDEAS), organizații publice, fundații de cercetare biomedicală a spitalelor publice din regiune, instituții de sănătate legate sau concertate cu Sistemul Național de Sănătate și alte instituții non- entități cu profit care au C+D+I definită în statut ca activitate principală.

Aceste organizații se vor ocupa de formalizarea contractelor care se vor concentra pe șase domenii științifice: procese umane și sociale; Comunicații și transformare digitală; Activarea tehnologiilor avansate; tranziție ecologică; sănătatea globală; și Biotehnologie și agroalimentare.

Candidații trebuie să aibă dedicare cu normă întreagă pe parcursul celor patru ani și obligația de a adăuga o ședere minimă de trei luni în afara Spaniei într-un centru de învățământ superior sau prestigios care studiază sau lucrează. În plus, la alegere se vor lua în considerare factori precum nota medie, curriculum-ul sau calitatea proiectului prezentat.

Prin această inițiativă, Ministerul Educației și Universităților urmărește să genereze talent, care constituie unul dintre obiectivele cheie ale politicii Executivului de la Madrid și care este inclus în VI Planul Regional de Cercetare Științifică și Inovare Tehnologică (PRICIT).

Mai multe granturi de cercetare

Comunitatea Madrid dispune de alte ajutoare precum cele destinate realizării de doctorate industriale cărora le-au fost alocate 7,5 milioane în ultimul apel corespunzător perioadei 2022/24. Acest efort bugetar permite încorporarea a aproximativ 60 de viitori medici în companii inovatoare din regiune, finanțând o parte semnificativă a costurilor salariale, precum și a serviciilor și materialelor necesare dezvoltării proiectelor acestora.

Guvernul regional investește, de asemenea, peste 10,5 milioane de euro pentru a angaja un total de 250 de tineri șomeri care se alătură echipelor de cercetare ale universităților, spitalelor, organizațiilor publice de cercetare sau fundațiilor din Madrid pentru două sezoane. Dintre aceștia, 150 sunt asistenți de cercetare și 100 de tehnicieni de laborator. Această inițiativă urmărește să promoveze crearea de locuri de muncă în rândul tinerilor din Madrid.

În același mod, oferă un program de atragere a talentelor în cercetare pentru a finaliza îmbunătățirea carierei științifice a medicilor cu experiență cu contracte pe 5 ani. Valoarea ajutorului este de 55.000 de euro pentru fiecare persoană cu scopul de a finanța costurile cu forța de muncă implicate. În plus, se acordă o sumă suplimentară de minim 10.000 de euro și maxim 30.000 de euro pentru acoperirea prețurilor activităților de cercetare și dezvoltare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează granturi pentru angajarea personalului de cercetare predoctoral