Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi proiectul de lege de modificare a Legii 20 /1998 din Planificarea și Coordonarea Transporturilor Urbane din Comunitatea Madrid, datând din 1998, și dispune sesizarea sa la Adunarea Legislativă Regională pentru prelucrare. Obiectivul este ca vehiculele numite VTC să poată continua să funcționeze în capitală din octombrie, fără a accesa condițiile rezervate exclusiv taxiurilor, precum preluarea pe stradă sau opriri specifice, după încheierea perioadelor temporare prevăzute în Decretul Regal Lege. /1998.

Odată cu această modificare, se creează o nouă autorizație pentru activitatea de închiriere auto cu șofer și se modifică denumirea Capitolului III din Lege, care se numește acum Transportul de persoane în vehicule cu până la nouă locuri, inclusiv șoferul.

În același mod, circulația în autoturisme și activitatea de închiriere sunt reglementate cu două articole noi, prin care s se stabilește că o nouă licență poate fi refuzată atunci când se depășește procentul 1/30 între autorizațiile pentru această modalitate, și acordarea pentru autotaxi, iar stabilirea anumitor cerințe și condiții necesare prestării acestui serviciu se referă la evoluția reglementară.

Pe de altă parte, articolul se modifică 16.1, care determină neaplicarea prevederilor sancționatoare privind închirierea autovehiculelor cu șofer introduse prin Legea 13/1998, care a modificat Lege 16/1987.

Executivul Regional se angajează să garanteze locuitorilor din Madrid cea mai bună și mai completă ofertă de transport, promovând libertatea de alegere, activitatea economică, ocuparea forței de muncă și concurența, pentru care va coexistă toate modalitățile de deplasare a călătorilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă factura pentru ca VTC să continue să funcționeze în capitală din octombrie