Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a mulțumit astăzi „munca excepțională” desfășurată de fermierii și fermierii din regiune, care „ne amintesc de importanța dietei mediteraneene, iar în cazul Madridului produsele sale sunt din ce în ce mai de excelență și mai apreciate în restaurante, magazine și supermarketuri”. Acest lucru a fost declarat în timpul vizitei sale la tradiționalul Mercado de la Cámara Agraria din Madrid, care în acest an își sărbătorește a unsprezecea aniversare și în fiecare prima sâmbătă a lunii își deschide porțile în Casa de Campo, astfel încât cetățenii să poată cumpăra și gusta mâncare locală.

“Este un sector care angajează mii de oameni în Comunitatea Madrid, mai exact avem 500 companiilor alimentare și este esențială pentru Produsul Intern Brut al Spaniei”, a subliniat șeful Executivului regional, care a avut ocazia să discute cu participanții locali care vin în acest loc.

Comunitatea Madrid are șapte figuri de calitate diferențiate: vinuri Madrid cu Denumire de Origine, Marca de Garanție a Uleiului, Indicația Geografică Protejată pentru Carne Sierra de Guadarrama, Denumirea Geografică Anís Chinchón, Denumirea de Măsline de Calitate din Campo Real, Agricultura Ecologică Etichetă și de la Huerta de Villa del Prado. De asemenea, marca M Certified Product, care s-a născut în 2004 ca o recunoaștere a calității, reunește deja 500 companii și mai mult de 4.000 produse realizate sau fabricate în regiune.