#Madrid –

Comunitatea Madrid conduce vânzările cu amănuntul în Spania, cu o creștere anuală de 12,1%, ceea ce reprezintă cu până la 4,4 puncte mai mult decât media națională (7,7%). Acest lucru se reflectă în statisticile indicilor comerțului cu amănuntul pentru luna iulie pe care Institutul Național de Statistică le-a publicat astăzi.

Până în acest an, cifra de afaceri din acest sector a crescut cu 13,3% în regiune, cu 3,4 puncte peste nivelul întregii țări (9,9%).

În ceea ce privește ocupația, numărul salariaților a crescut cu 0,7% față de aceeași perioadă a anului 2022.

În Comunitatea Madrid, comerțul cu amănuntul generează 12.721 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 5,9% din Valoarea Adăugată Brută (VAB) a regiunii, cu un total de 50.931 de companii în care lucrează 227.282 de persoane, potrivit celor mai recente date ale forței de muncă. sondaj pentru al doilea trimestru al anului 2023.

Aceste date demonstrează impactul pozitiv al politicilor guvernului regional, axate pe promovarea libertății economice a comerțului și reducerea poverii fiscale asupra locuitorilor din Madrid, pentru a stimula generarea de oportunități și locuri de muncă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid conduce vânzările cu amănuntul, cu o creștere de 12,1% în ultimul an