#Madrid –

Comunitatea Madrid urmează să aloce 82,5 milioane de euro facilităților publice din cele 42 de municipalități care alcătuiesc Sierra Norte în cadrul Programului Regional de Investiții (PIR) 2022/2026, cu o creștere de 43% a bugetului față de planul anterior. Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a remarcat că această investiție va permite „construirea de noi infrastructuri și realizarea de noi proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și garantarea accesului acestora la unele servicii publice de cea mai înaltă excelență”.

În centrul urban Pinilla de Buitrago, García Martín a vizitat astăzi apartamentele rezidențiale pentru bătrâni care au fost construite în cadrul Planului Regional de Investiții (PIR). Este o instalație cu capacitate pentru douăsprezece persoane. Permite chiriașilor tăi să-și mențină independența și autonomia, dar, în același timp, aceștia pot primi atenție și supraveghere de specialitate atunci când au nevoie.

„În guvernul regional ne angajăm pe deplin față de persoanele în vârstă”, a spus el. „Din acest motiv, prin servicii precum ajutor la domiciliu sau asistență la distanță, le facilităm celor care doresc să rămână în casele lor cât mai mult timp, și le oferim servicii personalizate, precum apartamentele pe care le avem. tocmai vizitat, astfel încât să rămână în continuare în mediul în care au trăit mereu”, a comentat directorul.

Un alt dintre proiectele supramunicipale incluse în noul PIR este reședința pentru bătrâni din Gargantilla del Lozoya și Pinilla de Buitrago. Acesta va deservi nu numai locuitorii acestui municipiu, ci și Navarredonda și San Mamés, Villavieja del Lozoya, La Serna del Monte, Gascones, Braojos, Garganta de los Montes, El Cuadrón, Canencia și Lozoya.

Această proprietate, situată lângă Centrul de Zi, este amplasată pe un teren de 5.000 de metri pătrați cedat de Primăria locală, care își va mări capacitatea la 48 de locuitori.

În cadrul vizitei în localitate, consilierul a participat și la slujba și procesiunea ulterioară cu ocazia sărbătorilor de hram care se sărbătoresc în acest weekend.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește bugetul PIR pentru facilitățile publice din cele 42 de municipalități din Sierra Norte cu peste 40%