#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá de Henares, Judith Piquet, a prezidat ceremonia de predare a medaliilor și decorațiunilor cu ocazia Zilei Poliției Locale, care este sărbătorită, așa cum este tradițional, în preajma Festivalului Fecioarei del Val, patronă. a orasului si a trupului.

Primul primar a participat la acest eveniment tradițional împreună cu delegatul adjunct al Guvernului de la Madrid, María Elena Bernardo, consilierul pentru securitatea cetățenească, Orlena de Miguel, comisarul șef al Poliției Locale din Alcalá de Henares, Rubén Jiménez și comisarul Corpului Național de Poliție din oraș, Vicente García.

Piquet și-a arătat satisfacția pentru participarea la acest act de recunoaștere a muncii Forțelor și Corpurilor de Securitate. „Jocați un rol esențial în viața noastră de zi cu zi; cu prevenție, cu grijă și cu intervenție atunci când este necesar, pentru ca treburile noastre și conviețuirea noastră să se dezvolte normal, în fiecare oră a zilei, în fiecare zi”, a menționat el.

„Sunteți mereu acolo”, a adăugat primarul. De cele mai multe ori, din fericire, într-o manieră discretă, calmă și liniștită; alții, din păcate, mai periculoși, nerecunoscători și ostentativi. Dar întotdeauna cu dăruire și rigoare. Și întotdeauna când aveți cea mai mare nevoie de noi, răspunzând rapid și cu sârguință.”

Laude la care s-a alăturat consilierul de Securitate, subliniind că toți cei premiați „sunt uniți de aceleași valori și virtuți în prestarea serviciului: loialitate, spirit de solidaritate, camaraderie, curaj și capacitate de sacrificiu”.

Medalii și Cruci pentru Meritul Profesional

În această ediție a distincțiilor, Poliția Locală a acordat în total două Medalii pentru Meritul Profesional și șase Cruci pentru Meritul Profesional. Primele două au fost pentru fostul comisar șef al Poliției Locale, Ricardo Castillo de la Guerra, și pentru subinspectorul Poliției Locale, José Luis Peña García.

Agentul municipal Samuel Ríos Anguita, care în februarie a mers în Turcia pentru a participa la eforturile de salvare a victimelor după cutremurul devastator, a primit Crucea de Meritul Profesional cu o insignă roșie.

Cu distincție albă, crucile au fost acordate polițiștilor locali Guillermo Fernández Rabadán, Alfonso Rodríguez Fernández, David Santantón Fernández și Héctor Castro Espinosa, precum și inspectorului șef al Poliției Naționale, Juan José Pérez Benítez.

Primarul le-a dedicat fiecăruia câteva cuvinte de recunoștință, în calitate de reprezentanți ai „tot cele mai bune din munca de zi cu zi și angajamentul profesional în angajamentul dumneavoastră pentru siguranța cetățenilor; De aceea ești mândria colegilor tăi și, bineînțeles, a noastră a tuturor.”

Mulțumim pentru planul de securitate pentru vacanță

În cadrul ceremoniei au fost oficializate un total de cincizeci de recunoașteri. Astfel, felicitări personalizate au fost extinse la 14 agenți, iar altor 26 de plăcuțe suvenir pentru pensionare au fost oferite.

De asemenea, au fost înmânate plăci de recunoștință Poliției Locale din Torrejón de Ardoz, Coordonatorului din Peñas și personalului Departamentului pentru contribuțiile lor la planul de coordonare, planificare și prevenire a Târgurilor trecute, „mulțumită cărora am putut să ne bucurăm de câteva zile de sărbătoare liniştite şi sigure”, a declarat primarul.

Sursa: Poliția Locală își sărbătorește hramul cu tradiționala prezentare de medalii și decorațiuni