Recunoaștere emoțională amintind începutul spitalului și ultimul ani

După mai multe apeluri anulate prin creșterea bruscă a incidenței cazurilor de COVID, actul de omagiu adus profesioniștilor pensionari ar putea avea loc în sfârșit în 2020 și 2020 la Spitalul Universitario de Móstoles. Cu entuziasm și emoție din prima clipă, profesioniștii au participat la această întâlnire cu care doresc să mulțumească efortul, implicarea și munca multora dintre profesioniști, de mult timp în Spitalul nostru. De mai multe promoții, lucrătorii care au fost la deschiderea centrului se pensionează. Anul acesta nu a fost o excepție. La eveniment a participat un grup important de cei care au participat la organizarea activității spitalului înainte de deschiderea acestuia în anul 1983. Printre aceștia se numără personal medical, gardieni și medici care pun acest centru în funcțiune. Pe atunci unii, cu vârste în jur de douăzeci de ani, plini de entuziasm și dorință au început o viață de muncă care se termină acum după unul sau doi ani de muncă foarte grea. Cu covorul roșu care a fost așezat în jurul părții principale a sălii de întruniri, a dorit să simbolizeze importanța și recunoașterea celor care s-au pensionat în acești ani și care, din cauza limitărilor din contextul COVID, nu au putut să își ia rămas-bun așa cum meritau. . Omagiu s-a încheiat cu o notă muzicală datorită participării Dr. Alvaro Montero care a cântat live „The Times They are a-Changing” de Bod Dylan, o melodie care este un tribut adus generației care se pensionează, pentru lupta ei de a atinge socialul. și schimbările de muncă pe care le-au promovat în multe țări ale lumii.

A început omagiul pensionarilor cu deschiderea poeziei „Există momente în viață”, citită de propriul său autor, scriitorul José Luis Abad, care a dorit să participe la acest eveniment în semn de recunoștință tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății pentru munca depusă în timpul pandemiei. După intervențiile directorilor centrului, care au mulțumit efortul, dăruirea profesională și personală și munca într-un mod deosebit din ultimii doi ani, au luat cuvântul trei dintre profesioniștii onorați: dr. María Jesús Ceñal, șefa Departamentului de Pediatrie. Serviciu până la pensionare și unul dintre primii medici care au intrat în spital. A început să lucreze la el când nu era încă deschis, planificând și organizând asistență. La fel ca ea, mulți dintre profesioniștii pensionari și-au petrecut toată viața profesională sau aproape toată viața lucrând la acest spital.

Îndrăgătoare a fost și intervenția Marii Sebastián, asistentă de bucătărie, amintindu-și într-un mod deosebit de camaraderia și sprijinul șefilor săi în cele mai grele momente; iar nostalgic a fost discursul lui Purificación Martín, Tehnician de laborator, care amintea unele etape de incertitudine, iar altele protagonind iluzia. Cei trei au menționat problemele personale și profesionale, atașamentul și legăturile create în spital, mediul la locul de muncă, experiențele și experiențele care au fost o parte fundamentală a vieții lor. Nu au uitat nici anecdotele nici momentele amare sau vremurile de agitată activitate sindicală.

Conducerea i-a felicitat pe fiecare unul dintre onorarii care au fost numiți și aplaudați individual. Managerul Manuel Galindo, directorul de asistență medicală, Manuela Mateos, directorul de management, Emilio Rodríguez, noul director medical Celia García și dr. Nieves Tarín care au ocupat această funcție până la sfârșitul anului 2021 și-a luat un călduros rămas bun personal de la fiecare dintre onorați și i-a încurajat să adreseze câteva cuvinte restului pensionarilor și colegilor de spital care se aflau în sală. Mulți au luat cuvântul și a fost mai ales pentru a ne aminti de momentele bune și de rele trăite și de a aminti prietenii pe care și-au făcut și pe care îi vor avea pentru totdeauna. Au intervenit personal administrativ, asistente medicale, medici, paznici, tehnicieni de laborator, kinetoterapeuți, TSMCAE. Cel mai repetat cuvânt a fost „mulțumesc”,

Toți cu experiență în unități și servicii foarte diferite au participat activ și foarte emoționat, cu lacrimi stăpânite și în același timp fericit și mulțumit de munca depusă atâta timp. Pe parcursul anilor 2020 și 2021 au ieșit la pensie mai mult de 25, unii dintre ei cu mai mult de 30 ani în spitalul nostru.

Sursa: Comunitatea Madrid – Omagiu profesioniștilor pensionari de la Spitalul Universitario de Móstoles din 2020 Y 1983