#Madrid –

Comunitatea Madrid mărește forța de muncă din Fisc cu 9,5% prin crearea a 28 de noi posturi, 21 dintre ele repartizate la Parchetul Provincial, care vor fi numite și încorporate la locurile lor de muncă până la sfârșitul anului 2023.

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a subliniat că „efortul guvernului regional de a îmbunătăți exercitarea justiției ne-a determinat să fim Comunitatea cu cei mai mulți funcționari repartizați în organele judiciare pe judecător”. Mai exact, a explicat el, „un raport de 8,09, înaintea Cataloniei (7,58) și Țării Bascilor (7,54).”

Acest plan de consolidare completează intrarea a încă 40 de angajați în Serviciul de Suport al Curții Superioare de Justiție din Madrid (TSJM), pentru a oferi un răspuns imediat la nevoile care pot apărea ca urmare a supraîncărcărilor specifice ale serviciului zilnic. În plus, pe parcursul acestui ultim trimestru alți 23 vor ajunge la Tribunalele de Primă Instanță de la numerele 97 la 105 ale districtului judiciar din Madrid.

Comunitatea Madrid a primit atribuțiile Justiției în 2003. La acel moment, forța de muncă era alcătuită din 4.992 de lucrători publici. În prezent, se ridică la 7.147, adică a înregistrat o creștere de 43% de atunci. Bugetul de personal a trecut de la 129 la 339 de milioane de euro în această perioadă.

Direcția Generală Resurse Umane și Relații cu Administrația Justiției a numit 1.100 de angajați interimar în 2022, ceea ce reprezintă cu 58,8% mai mult față de datele din anul precedent. Obiectivul este de a răspunde tuturor nevoilor urgente și urgente solicitate de organele judiciare din regiune. Alți 800 au fost numiți până acum în acest an.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește forța de muncă a Oficiului Fiscal cu 9,5% cu 28 de noi lucrători